marți, mai 21, 2024
AcasăDiverse3 avantaje ale închirierii platformelor de lucru la înălțime

3 avantaje ale închirierii platformelor de lucru la înălțime

Echipamentele utilizate în construcții sau pentru efectuarea anumitelor proiecte care implică lucrul la înălțime au cunoscut o modernizare fără precedent în ultimele decenii, ceea ce înseamnă că și prețurile sunt pe măsură. În aceste cazuri, cei care au în plan lucrări ce presupun folosirea unui astfel de utilaj pot alege mai degrabă să îl închirieze decât să investească sume mari pentru a îl achiziționa.

Pentru ce lucrări poate fi nevoie de platforme de lucru la înălțime?

Există mai multe domenii de activitate în care poate fi necesară utilizarea unei platforme care să permită lucrătorilor să efectueze anumite operațiuni la înălțime. De exemplu, nacelele sunt folosite pentru activități ca spălarea ferestrelor, efectuarea unor lucrări pe acoperiș, toaletarea copacilor, decorarea unei case sau clădiri, instalarea iluminatului, reparații ale liniilor de înaltă tensiune sau diverse operațiuni în cadrul unui depozit/hale, cum ar fi lucrările de inventariere sau așezarea produselor pe rafturi.

Atunci când se impune lucrul la înălțime, siguranța este cea care trebuie prioritizată, ceea ce înseamnă că se vor utiliza echipamente de protecție și utilaje destinate acestui tip de lucrare. ADUtilaj.ro răspunde la nevoile celor care au în desfășurare proiecte în cadrul cărora trebuie să folosească diverse utilaje de construcții, punând la dispoziția acestora nacele, macarele, role transportoare, camioane-macara etc.

De ce este închirierea o alegere inteligentă când vine vorba de utilaje de lucru la înălțime?

Lucrările care se efectuează la o anumită înălțime presupun riscuri multiple, motiv pentru care antreprenorii sau cei care se ocupă de gestionarea activităților de pe șantier au nevoie de platforme de lucru aeriene pentru siguranța celor care se vor ocupa de operațiunea respectivă. În funcție de tipul lucrării, există diferite tipuri de utilaje, capabile să suporte greutăți mari, mai ales că în unele cazuri se vor ridica la înălțime și echipamente, nu numai lucrători.

Pentru o mai mare productivitate și pentru optimizarea costurilor, alegerea unei nacele de închiriat poate fi mai avantajoasă decât achiziționarea acesteia, din mai multe motive:

  • costuri reduse: investiția în astfel de utilaje nu este tocmai justificată în cazul proiectelor de scurtă durată, iar închiererea este modalitatea prin care se reduc semnificativ costurile de utilizare a nacelei, fără a mai fi implicate cheltuieli suplimentare de întreținere sau eventuale reparații;

  • diversitate: nacelele se aleg în funcție de specificul lucrării, întrucât există mai multe modele cu specificații tehnice diferite. De exemplu, pentru lucrările pe teren accidentat poate fi nevoie de un anumit tip de nacelă. În alte cazuri, poate fi necesară o nacelă care suportă greutăți foarte mari, în cazul lucrărilor complexe care implică și transportul de materiale voluminoase la înălțime;

  • performanță: închirierea nacelelor și a altor utilaje pentru construcții poate fi o idee bună și pentru că cei care închiriază au întotdeauna posibilitatea de a alege utilaje moderne, care să corespundă ultimelor tehnologii din industrie.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care închirierea utilajelor de lucru la înălțime este o idee avantajoasă în cazul mai multor proiecte, mai ales în cazul celor ocazionale. AD Utilaj prioritizează siguranța în timpul utilizării platormelor de lucru, având în dotare o gamă variată de platforme și nacele potrivite chiar și pentru cele mai complexe lucrări.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular