duminică, iunie 23, 2024
AcasăFrumusete&Ingrijire Personala(P) 3 produse care simplifică îngrijirea la domiciliu a persoanelor cu dizabilități

(P) 3 produse care simplifică îngrijirea la domiciliu a persoanelor cu dizabilități

În prezent, pe piață pot fi găsite numeroase dispozitive și produse concepute special pentru persoanele cu dizabilități și care pot fi utilizate prin puterile proprii sau cu asistență, având rolul de a îmbunătăți mobilitatea și de a preveni unele consecințe asociate inactivității fizice pe termen lung, cum ar fi escarele. Fiecare produs are rolul său, însă obiectivul comun al dispozitivelor de acest fel este că mențin sau sporesc capacitățile funcționale ale persoanelor care se confruntă cu dificultăți de deplasare.

Ce produse pot fi utilizate pentru o mai bună îngrijire la domiciliu?

Pe site-ul TesaMedical.ro, există mai multe categorii de produse și dispozitive recomandate pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor care suferă de o afecțiune ce le restricționează parțial sau integral mobilitatea. Printre acestea se numără și următoarele:

  1. Patul medical electric

Patul electric se reglează după preferințele utilizatorului și asigură o poziție corectă a corpului, permițând efectuarea unor activități simple din poziția de șezut, cum ar fi luarea mesei. Acest tip de pat este benefic nu numai pentru cei care au probleme de mobilitate, ci și pentru persoanele care se recuperează după un accident, o operație sau care suferă de o boală cronică.

Paturile electrice se acționează prin utilizarea unei telecomenzi intuitive și asigură un nivel înalt de confort, deoarece pot fi reglate astfel încât utilizatorul să stea într-o poziție confortabilă, care să îi amelioreze eventualele dureri și să favorizeze o bună circulație a sângelui;

  1. Căruciorul cu rotile

Pentru persoanele care nu se pot deplasa pe cont propriu, folosirea unui cărucior cu rotile este necesară și la domiciliu, nu numai în spațiile exterioare. Un astfel de dispozitiv le permite utilizatorilor să obțină un grad mai mare de independență și un nivel mai mare de confort.

Scaunele cu rotile s-au modernizat și sunt acum mai confortabile, mai sigure și mai ușor de transportat. În cazul persoanelor care nu au suficientă forță în brațe sau nu beneficiază de asistență permanent, se pretează folosirea unui scaun cu rotile electric, care poate fi folosit la rândul său în locuință, în curte și în exteriorul casei;

  1. Salteaua antiescară

Folosirea unei saltele antiescară îmbunătățește semnificativ confortul și starea fizică a unei persoane care este expusă riscului de a dezvolta escare în urma șederii îndelungate la pat. Escarele sunt leziuni care apar pe piele, în zona spatelui, umerilor, șoldului și în alte locuri unde se exercită forță de frecare între saltea și epidermă. Aceste saltele eliberează presiunea de decubit, ajută la oxigenarea țesuturilor și previn sau contribuie la tratarea escarelor.

Care sunt avantajele folosirii unor astfel de produse la domiciliu?

Îngrijirea la domiciliu a unei persoane cu dizabilități poate fi o reală provocare în lipsa echipamentelor adecvate. Aceste dispozitive și echipamente simplifică îngrijirea, pe de o parte, iar pe de altă parte îmbunătățesc calitatea vieții utilizatorului, deoarece promovează o mai mare independență și permit efectuarea unor sarcini care anterior folosirii lor ar fi fost dificil de îndeplinit.

Tesa Medical oferă o gamă variată de produse, echipamente, articole și dispozitive medicale care aduc numeroase avantaje îngrijirii la domiciliu a persoanelor cu dizabilități, fiind concepute astfel încât să sporească nivelul de confort și să accelereze vindecarea, după caz.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular