duminică, iunie 23, 2024
AcasăAuto5 recomandari camere auto | Cele mai bune 5 camere auto pe...

5 recomandari camere auto | Cele mai bune 5 camere auto pe care le puteti achizitiona

Soselele din Romania sunt foarte periculoase, astfel ca din ce in ce mai multi soferi opteaza pentru instalarea unei camere auto care poate fi un martor impartial in situatiile controversate sau cele neprevazute. O astfel de camera va inregistra accidentele rutiere in care sunteti implicati dar poate sa va ofere si dovezi in alte situatii in care sunteti implicati fara sa fiti vinovati. O camera auto este un dispozitiv de inregistrare in minuatura care poate realiza inregistrari video la diferite rezolutii si de diferite marimi pe care le salveaza pe memoria interna sau pe cardul microSD cu care este prevazuta.

Camerele auto moderne au si alte specificatii suplimentare precum un GPS sau detector de radar, senzori de parcare sau conexiune Wi-Fi. Majoritatea modelelor au si o baterie mica care permite salvarea inregistrarii atunci cand opriti motorul sau care permite inregistrarea pentru cateva minute in cazul unui accident. Cele mai importante specificatii pe care va trebui sa le luati in considerare atunci cand achizitionati o camera auto sunt:

 

  • Calitatea inregistrarii – calitatea inregistrarii afecteaza detaliile care pot sa fie foarte importante in cazul unui accident. Cele mai bune camere auto au o rezolutie Full HD (1920 x 1080 pixeli) care foloseseste un senzor de cel putin 2.1 MP, iar modelele premium ofera inregustrari cu rezolutie QHD (2560 x 1440 pixeli). Pe aceste inregistri facute la rezolutii mari veti reusi sa vedeti cu usurinta orice detaliu precum numarul de inamtriculare al masinilor din trafic, semafoarele si indicatoarele rutiere.
  • Unghiul de filmare – de obicei producatorii specifica deschiderea maxima unghiului de filmare masurata diagonal nu orizontal. Deschiderea acestui unghi variaza intre 90˚ si 178˚, cele mai noi modele avand un unghi de filmare de cel putin 110˚, care este similar cu modul in care ochiul uman percepe imaginile.
  • Capacitatea de stocare – majoritatea modelelor nu au spatii de stocare dedicate, videoclipurile fiind salvate pe carduri microSD. Cele mai ieftine camere auto sunt prevazute cu carduri cu o capacitate de 32 GB pe care puteti salva 4-5 ore de inregistrari, iar modelele premium permit utilizarea unor carduri cu capacitate de pana la 128 GB
  • GPS – este utilizat pentru inregistrarea locatiei dar si a vitezei de deplasare. Unele camere auto permit sincronizarea datelor GPS cu videoclipurile inregistrate atunci cand sunt redate cu software-ul dedicat al producatorului.
  • Senzor de soc (senzor G) – senzorul G detecteaza orice impact si blocheaza videoclipurile pentru a preveni stergerea acestora. Majoritatea camerelor auto moderne au un astfel de senzor integrat.
  • Wi-Fi – camerele auto prevazute cu Wi-Fi permit vizualizarea videoclipurilor de pe orice smartphone sau tableta. Acest lucru poate fi foarte util, mai ales daca va permite si descarcarea inregistrarilor. Transferul poate sa fie insa extrem de lent iar calitatea inregistrarilor poate fi mult mai scazuta decat in cazul transferului prin conectarea cardului microSD la PC sau laptop.
  • Mod parcare – utilizeaza senzorul G si permite monitorizarea masinii atunci cand este parcata dar motorul nu este pornit. Pentru aceasta optiune veti avea nevoie de un cablu special pe care va trebui sa il achizitionati separat.

In continuare va vom prezenta cele mai bune 5 camere auto pe care le puteti achizitiona de la cele mai mari magazine online din Romania:

1. Camera auto 70mai 1S, ultracompacta, Full-HD 1080P, Sony IMX307 – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

Sony IMX307

2. Camera auto DVR smart Xiaomi 70mai PRO, 2.7K 1944p – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

Camera auto DVR smart Xiaomi 70mai PRO

3. Camera auto DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus 2.7K 1944p – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

DVR 70mai A500S Dash Cam Pro Plus

4. Camera auto smart 70mai Dash Cam Lite, FOV 130° – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

Dash Cam Lite

5. Camera auto DVR Duala Xiaomi 70mai A400 Gray QHD 1440p – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

Camera auto DVR Duala Xiaomi 70mai A400 Gray

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular