duminică, iunie 23, 2024
AcasăElectrocasniceAlegerea unui boiler electric

Alegerea unui boiler electric

Click aici pentru a comanda boilere electrice la cele mai bune preturi!

Alegerea unui boiler depinde de multi factori pentru ca utilizatorii sa fie cu adevarat multumiti. In primul rand, trebuie definit tipul de alimentare, iar in acest sens cele mai des folosite dispozitive sunt cele care functioneaza pe baza de electricitate, dar si numarul de consumatori care folosesc apa calda. La alegerea boilerului trebuie stabilit si montajul, care poate fi vertical, orizontal, sub sau deasupra chiuvetei, dar si izolarea peretilor pentru mentinerea temperaturii.

Se va tine cont si de facilitatile dorite, precum optiunea anti-inghet, protectia la supratensiune, nivelul de zgomot si panoul de comanda, protectia pentru supraincalzire, termostatul reglabil sau clasa de eficienta energetica. Cele mai des utilizate si mai usor de montat boilere sunt cele electrice.

Importanta achizitionarii unui boiler electric

Boilerul electric nu este un simplu recipient de stocare a rezervei de apa dintr-o casa, ci este mai degraba un recipient de acumulare a apei, care este izolat termic si vine echipat cu un sistem ce permite incalzirea apei stocate. Boilerul electric este o solutie perfecta de preparare a apei calde menajere ce functioneaza pe diferite tipuri de combustibil.

Boilerul electric este tipul preferat de catre cumparatori, fiind cel mai des folosit datorita usurintei cu care se obtine incalzirea apei. Este necesara doar conectarea la electricitate si incepe sa functioneze rapid. Din alt punct de vedere, boilerul electric este si foarte convenabil din punct de vedere economic, poate fi instalat oriunde exista o retea de electricitate si nu necesita aprobari suplimentare pentru montare, nu necesita spatii tehnice speciale si cosuri de fum.

Principalele dotari ale unui boiler electric si criterii de achizitionare

Protectia anti-inghet este o caracteristica si o dotare principala si obligatorie pentru orice boiler care protejeaza, chiar daca incaperea in care este montat nu detine sursa de incalzire proprie. In cazul in care tempratura din interior scade in mod drastic iarna, boilerul functioneaza in conditii normale. In alta ordine de idei, boilerul electric trebuie sa beneficieze si de protectie la supra-incalzire, dar si la supratensiune.

Se va pune accent si pe functia anti-legionella, care previne raspandirea bacteriei legionella si afectarea sanatatii utilizatorilor. Functia de programare a boilerului electric este foarte importanta pentru cei care doresc sa aiba apa calda. Clasa de eficienta energetica ajuta la estimarea costurilor pentru obtinerea apei calde. Boilerele electrice sunt clasificate in functie de consum cu clasa de eficienta energetica A, B, C sau D, unde A reprezinta cel mai mic consum. Boilerele de ultima generatie mentin temperatura apei constanta si reduc in mod semnificativ consumul de energie.

Nu in ultimul rand, modelul de boiler electric trebuie ales si in functie de tipul rezervorului si de timpul de incalzire a apei si de modul in care se incadreaza in designul baii sau bucatariei. Avantajele unui boiler electric includ debitul mare de apa datorita acumularii, usurintei in instalare, posibilitatii de montare in orice camera, precum si pretul mult mai accesibil decat in cazul celorlalte tipuri de boilere, durata de viata mare si randamentul foarte ridicat, faptul ca este usor de curatat si de reparat.

Modele de boilere electrice recomandate de specialisti

boiler electric

Boilerul electric asigura o cantitate de apa calda cu pana la 15% mai mare decat alte modele, gratie noii tehnologii care se afla in proces de patentare. Acest model ajuta utilizatorii sa salveze pana la 16% din factura la incalzire prin eliminarea puntii termice dintre corpul boilerului si sistemul de prindere pe perete. De asemenea, dispozitivul are un intrerupator unic cu doua functii, cu doua moduri de operare, vizualizate prin shimbarea culorii luminii panoului. Este indicat de catre specialisti modul de incalzire cu culoarea rosu si gata de utilizare de culoare albastra, cand temperatura apei ajunge la valoarea setata si este gata de utilizare.

Termostatul este reglabil si usor accesibil, controlul temperaturii este mecanic si instalat in partea de jos a boilerului, permitand reglarea facila a temperaturii dorite. Reglarea temperaturii poate fi efectuata inclusiv de persoanele cu deficiente de vedere. Utilizatorii se arata foarte multumiti de modul de functionare al acestui boiler, deoarece incalzeste apa relativ repede, este silentios si ledul indicator se dovedeste a fi foarte util. In plus, este usor de instalat si vine la pachet cu o supapa de presiune ce trebuie montata in intrarea de apa rece.

boiler electric

Acest tip de boiler electric are o capacitate de 50 L si urmatoarele dimensiuni : adancime 46 cm, inaltime 59.5 cm, latime 44 cm si diametru de 44 cm. Este un boiler de dimensiuni mai mici dar suficient pentru a fi utilizat zilnic de o familie cu 2 membri.

Printre functii se numara: termostat reglabil, supapa de siguranta, functia anti-inghet, panou BiLight, tehnologia CrystalTech si Piston Effect.

Intrerupatorul BiLight are doua are doua moduri de operare, vizualizate prin schimbarea culorii luminii panoului – rosu reprezentand “incalzire” si albastru “gata de utilizare”

Functia Piston Effect asigura o cantitate cu pana la 15% mai mare de apa calda.

Acest boiler are 3 ani de garantie pentru rezervor.

boiler electric

Modelul de boiler electric Ariston Andris este un incalzitor de apa compact, conform reglementarilor ErP, care asigura un control precis al temepraturii apei, mentinand-o la valoarea dorita de utilizatori. Acesta este prevazut cu un design modern si un panou frontal gri, cu functia de reglare simpla a temperaturii din exterior si un element de incalzire din cupru. Structura este rezistenta la stropirea cu apa, setarea temperaturii dorite este simpla, gratie butonului frontal si termostatului imersat, iar faptul ca este silentios si nu consuma mult reprezinta atuuri importante. Fara doar si poate, aceasta este o alegere care ii va multumi pe clienti.

Click aici pentru a comanda boilere electrice la cele mai bune preturi!

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular