Cei de la Xiaomi incearca deja de ceva timp sa satisfaca nevoile tuturor utilizatorilor de telefoane mobile, astfel ca in initiativa lor de a oferi pietei produse performante la preturi mai mici decat ale competitiei, nu putea sa lipseasca si un produs care sa atace segmentul de gaming al telefoanelor mobile. Acesta este Black Shark 4, si in urma interactiunii cu el, putem spune ca este cel mai rentabil telefon pentru gaming lansat in primul trimestru al anului 2021.
Divizia Black Shark a celor de la Xiaomi a fost fondata inca din 2018 si s-a concentrat de la bun inceput pe productia de telefoane special concepute pentru gaming. Marca a devenit deja un jucator destul de important in segmentul gaming, si imparte multe caracteristici cu cei de la Xiaomi, cum ar fi sistemul de operare bazat pe MIUI si nu in ultimul rand, raportul calitate / pret excelent pe care cei de la Xiaomi au incercat intotdeauna sa il ofere prin produsele comercializate.
Aspectele PRO…..
Display si afisaj performant, cu refresh rate de 144 Hz
Incarcare rapida de 120W
Experienta de gaming autentica
Controlere bine amplasate (si retractabile)
Raport calitate / pret excelent.
Aspectele CONTRA…..
Camera foto ar fi putut fi mai buna
Nu ofera rating rezistenta la apa
Autonomia ar fi putut fi mai mare.
Concluzia: Daca doresti performante apropiate de cele ale unui telefon flagship, dar la un pret mult mai mic….. noul Black Shark 4 nu va dezamagi deloc.
Ce ofera noul Black Shark 4? Suport Wi-Fi 6, conectivitate 5G, Android 11, si propria interfata de gaming a celor de la Xiaomi – JoyUI
Din punct de vedere al aspectului si al design-ului, noul Black Shark 4 nu arata pe masura perfomantelor pe care acesta le ofera. In sensul ca arata in mare parte ca un smartphone normal dar care pe alocuri vine cu cateva detalii care pot trada adevarata sa natura si care ne indica totusi, ca avem de-a face cu un telefon de gaming. Modulul camerei triple unghiulare, “X”-ul de pe panoul din spate, cu un finisaj holografic, si butoanele de pe lateral, sunt doar cateva detalii care se disting de la prima vedere, atunci cand tinem in mana un Black Shark 4. Carcasa este confectionata in mare parte din sticla si policarbonat, iar cadrul este unul metalic. Telefonul ofera finisaje placute la atingere si este special conceput pentru un grip foarte bun.
Sub capota zace, asteptand sa fie pus in sarcina, un chipset Qualcomm Snapdragon 870 care nu trebuie deloc subestimat; animat de versiuni cu 6, 8 sau 12 GB Memorie RAM.
Acesta partajeaza specificatii hardware similare cu cele prezente pe seria Mi Mix 10s si Mi 11X ale Xiaomi. Mai mult decat atat, chipset-ul Snapdragon 870 este o versiune usor modificata a Snapdragon 865+, care contine un Prime Core tactat la 3.2 GHz care se ocupa de toata munca grea, 3 nuclee suplimentare de performanta A77 la 2.42 GHz si 4 nuclee tactate eficiente la 1.8 GHz.
Aceasta configuratie face fata cu succes oricarui joc, totul functionand practic cu cea mai inalta presetare disponibila, iar ca si performante inregistrate in clasamentul global AnTuTu, acesta este pozitionat imediat deasupra mult mai cunoscutului OPPO Find X2 Pro.
AnTuTu – 589,464
Geekbench – 1,005 (Single-core), 3,344 (Multi-core), 3,699 (OpenCL)
3D Mark – Maxed Out! (SSE – OpenGL ES 3.1), 1,235 (SSE – Vulkan), 4,232 (Wild Life)
PCMark – 16,423 (Work 2.0)
AndroBench – 1,593.22 MB/s (Sequential Read), 750.43 MB/s (Sequential Write)
Camera principala ofera rezultate demne de laudat pentru un telefon de gaming, capturile oferind culori puternice si contrast bun. Senzorul celor de la Sony, IMX582 Exmor RS se pare ca face o treaba foarte buna si reuseste sa asigure fotografii de calitate in conditii ideale de iluminare. De asemenea, modul de noapte al camerei foto se achita destul de bine de sarcini deoarece reuseste sa aduca unele detalii la suprafata chiar si in situatii de iluminare slaba.
Despre bateria de 4500 mAh am crezut initial ca va fi o problema privind procesele pe care aceasta va trebui sa le sustina, insa se pare ca totul este atat de bine optimizat la acest telefon incat, chiar si in aceasta configuratie, telefonul reuseste sa ofere o autonomie decenta, reusind sa acopere o zi intreaga de utilizare.
De asemenea, tot pe eMag.ro gasesti folii de protectie pentru acest telefon, la cele mai bune preturi.
Specificatii tehnice Black Shark 4:
Tip telefon: Smartphone | Model: SHARK PRS-H0, SHARK PRS-A0
Lansare: 30 Martie 2021
Tehnologie: GSM / CDMA / HSPA / EVDO / LTE / 5G
Dimensiuni si Greutate: 163.8 x 76.4 x 9.9 mm | 210 grame
Materiale utilizate: sticla pe fata, sticla pe spate, cadru de metal.
SIM: Dual SIM (Nano-SIM, dual stand-by).
Display: 6.67 inch Super AMOLED, 144Hz, HDR10+
Rezolutie: 1080 x 2400 pixeli
Sistem de operare: Android 11, Joy UI 12.5
________________________________________________________
Chipset: Qualcomm SM8250-AC Snapdragon 870 5G (7 nm)
CPU * Octa-core (1×3.2 GHz Kryo 585 & 3×2.42 GHz Kryo 585 & 4×1.80 GHz Kryo 585)
GPU * Adreno 650
Memorie si Capacitate de Stocare: 128GB 6GB RAM; 128GB 8GB RAM; 128GB 12GB RAM; 256GB 8GB RAM; 256GB 12GB RAM | UFS 3.1
________________________________________________________
Foto – Video: 3 camere
48 MP Wide
8 MP Ultrawide
5 MP Macro
Rezolutie camera frontala: 20 Mpx
Rezolutie video: Full HD, 4K.
Caracteristici foto – video: LED flash, HDR, panorama, autofocus.
________________________________________________________
Conectivitate:
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac/6, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot
Bluetooth X HD, aptX Adaptiv
GPS cu A-GPS, GLONASS, GALILEO, QZSS, BDS
NFC
USB Type-C 2.0
________________________________________________________
Senzori: Accelerometru, Barometru, Giroscop, Amprenta, Busola, Senzor de proximitate.
Baterie: Li-Po 4500 mAh, nedetasabila.
Culori: Mirror Black, Pale Grey, Black, Blue, Silver.
Continut pachet: telefon + incarcator.