De ce sa cumpar calculatoare SH pentru firma?

Una dintre problemele de care se lovesc antreprenorii aflati la inceput de drum este cea a costurilor. Asa dupa cum stim, calculatorul a devenit un instrument in lipsa caruia afacerile sunt de neconceput, dar costurile achizitionarii acestor echipamente sunt destul de mari.

Exceptand costurile cu achizitia echipamentului, o companie trebuie sa ia in calcul si tarifele licentelor pentru sistemele de operare.

Lipsa acestor licente inseamna infractiune si este penalizata destul de drastic de legislatia in vigoare. Astfel, potrivit articolului 135 din Codul Penal sanctiunea cea mai blanda este aplicarea unei amenzi penale cuprinsa intre 100 si 5000 lei pentru fiecare zi de utilizare ilegala a sistemului de operare. Astfel, cu cat perioada in care antreprenorii au fost in ilegalitate este mai lunga, amenzile pot ajunge la valori foarte mari.

In cazul in care durata de utilizare frauduloasa a programului este mai mare, in afara aplicarii amenzii se poate ajunge pana la pedepse de tipul suspendarii activitatii pe o perioada cuprinsa intre 3 luni si 3 ani sau plasarea sub supraveghere judiciara.

Ce este bine de stiut ca pedepsele de tipul suspendarii activitatii nu scutesc intreprinzatorii de plata amenzilor, aceasta va trebui platita oricum.

In plus, distribuirea produselor nelicentiate in cadrul firmei reprezinta infractiune si intra sub incidenta articolului 139 din legea nr. 8/1996 ce prevede pedepse cu inchisoarea pe o perioada de la 6 luni la 3 ani.

Astfel, pentru o firma de dimensiuni medii, costul unor echipamente noi si a licentelor Windows necesare desfasurarii activitatii poate fi un element ce incarca serios bugetul.

Din fericire se poate apela la o varianta mai ieftina pentru a mentine aceste costuri la un nivel acceptabil si anume achizitionarea echipamentelor de calcul second hand de la firme specializate.

Avantajele sunt multiple:

  • pret scazut de achizitie (se poate ajunge pana la o valoare cu 50% mai mica fata de achizitionarea unui echipament nou);

  • firmele specializate in comercializarea de calculatoare SH acorda si o perioada de garantie, la fel ca in cazul echipamentelor noi procurate de la magazine. Exista si unele companii ce ofera optiunea de returnare a produsului intr-o perioada fixa de timp, daca acestea nu corespund din punct de vedere tehnic sau al aspectului;

  • echipamentele achizitionate sunt de regula provenite de la companii mari (banci, societati de telefonie mobila, etc) ce le inlocuiesc periodic din cauza deprecierii morale, iar de regula acestea ajung in patrimoniul unor societati specializate in domeniul vanzarilor de calculatoare SH;

  • firmele specializate realizeaza o verificare minutioasa a produselor, iar acolo unde este cazul se ocupa de reconditionarea acestora (testare, modificarea configuratiilor, inlocuirea componentelor deteriorate sau depasite moral);

  • marcile echipamentelor oferite pe piata second hand ne ofera garantia calitatii. Multe dintre echipamente sunt produse de firme de renume ca HP, Asus, Lenovo sau Dell si sunt rezultatul unor perioade indelungate de teste, iar proiectarea acestora este gandita pentru optimizarea performantelor pieselor componente. In plus, tehnologia folosita este doar cu una, maxim doua generatii in urma fata de cele mai noi tendinte in domeniu;

  • ca un beneficiu suplimentar, firma va capata un avantaj datorita protectiei mediului, deoarece achizitionarea unor produse second hand inseamna mai putina poluare (nu mai sunt necesare toate fazele de productie pentru un echipament nou), iar calculatoarele mai vechi vor fi refolosite si nu vor ajunge la groapa de gunoi;

  • livrarea este gratuita, si de regula se realizeaza in 24 de ore daca se face in acelasi oras;

Folosirea calculatoarelor second hand ofera antreprenorilor oportunitatea de a achizitiona calculatoare la fel de bune ca cele noi, insotite de licentele legale pentru Windows, iar pretul total al acestora se va incadra in pretul de achizitie al unor echipamente noi (fara licenta Windows).

Click aici pentru a vedea Oferta Pret Calculatoare SH cu licenta Windows

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.