Click aici pentru a comanda deshidratoare de alimente la cele mai bune preturi!

Un regim alimentar echilibrat trebuie sa contina multe produse vegetale, iar pentru a le conserva mult timp, pastrand toti nutrientii intacti, este nevoie de un deshidrator de alimente. Deshidratoarele de alimente se folosesc pentru fructe, legume, verdeturi, nuci si seminte, fiind un dispozitiv indispensanil pentru persoanele care au adoptat un stil de viata vegan, dar si pentru cei care aleg sa manance sanatos.

Un deshidrator de alimente indeparteaza apa din acestea si asigura ca se vor conserva, pastrandu-si valorile nutritionale. Modelele de deshidratoare alimente disponibile pe piata sunt numeroase: cu flux de aer orizontal, de tip cutie, de tip vertical sau rotunde. In functie de cantitatea de alimente deshidratate, de timpul necesar deshidratarii, dar si de alte caracteristici, variaza si pretul acestora.

Criterii pe baza carora se alege cel mai bun deshidrator de alimente

Deshidratoarele de alimente se achizitioneaza dupa o munca de documentare temeinica, deoarece acestea reprezinta o investitie buna pe termen lung.

Criteriile de care trebuie sa tina cont cei care doresc sa investeasca intr-un deshidrator de alimente

Tehnologia folosita pentru deshidratarea alimentelor

Din punct de vedere al tehnologiei folosite, deshidratoarele de alimente se impart in modele cu flux de aer vertical si orizontal. Utilizatorii care doresc sa prelucreze cantitati mari de alimente si sa desfasoare intreg procesul intr-un timp cat mai scurt, sunt sfatuiti sa opteze pentru un dispozitiv cu flux de aer orizontal. Toate deshidratoarele prezinta un element de incalzire, tavi de stocare suprapuse, ceea ce inseamna ca alimentele sunt incalzite uniform, iar contaminarea cu alte arome provenite de la celelalte ingrediente este minima.

Modelele cu flux vertical sunt perfecte pentru cei care detin un buget mai redus, dar si un spatiu mai redus in bucatarie. Potentialii cumparatori care intentioneaza sa deshidrateze la un loc fructe si legume, este mai bine sa evite modelele cu flux vertical.

Capacitatea deshidratorului de alimente

Capacitatea acestui produs poate fi variabila sau fixa. Pentru utilizatorii care intentioneaza sa deshidrateze cantitati mici si moderate de alimente, este mai indicat sa cumpere modele tip cutie care ofera un spatiu limitat de uscare, repartizat pe cosuri si registre. Pentru cei care sunt interesati de uscatoarele de fructe cu posibilitatea extinderii capacitatii, modelele circulare sunt cele mai potrivite, fiind formate din mai multe tavi suprapuse carora li se mai pot adauga compartimente, in functie de puterea de uscare.

Puterea si temperatura deshidratorului de alimente

Inainte de a avea in vedere orice alt criteriu pentru a achizitiona un deshidrator de alimente, este important de luat in calcul puterea si temperatura. Pe piata sunt disponibile atat modele cu putere mica, moderata sau mare. Celor cu posibilitati mai mari de investitie, li se recomanda modelele de 400 W.

In ceea ce priveste temperatura, pentru fructe cu un continut mare de vitamina C se recomanda valori scazute, de aceea este bine ca modelul ales sa aiba diferite trepte valorice.

Pret si garantie

Costul unui deshidrator de alimente depinde de tipologie, de numarul de tavi, de functiile incorporate, de randamentul total, dar si de brand. Deshidratoarele care sunt mai scumpe sunt capabile sa faca fata cerintelor mai extinse si sunt mai performante.

In ceea ce priveste garantia, ca orice alt electrocasnic, un deshidrator de alimente trebuie sa aiba o garantie de minim 12 luni.

Modele de deshidratoare alimente recomandate

  1. Deshidrator de alimente Daewoo DD500s

deshidratoare de alimente

Acest model de deshidrator de alimente ce poate fi achizitionat pentru un pret rezonabil se potriveste in bucatariile mici, in cele in care proprietarii doresc sa isi pastreze mai bine alimentele prin procesul de uscare, deoarece astfel gustul si continutul nutritional este foarte putin afectat. Produsul are un design ergonomic, astfel incat se potriveste in fiecare bucatarie, iar capacul transparent permite utilizatorilor sa supravegheze procesul fara a deschide aparatul si a afecta conditiile de deshidratare.

In plus, modelul are cinci tavi de deshidratare, o putere nominala de 500 W, temperatura reglabila intre valorile 35 si 70 grade Celsius si un timer usor de programat. Acest model poate fi folosit pentru o gama varata de alimente, de la fructe si legume, pana la ierburi, ceaiuri, carne si branzeturi, cu mentiunea ca este destul de zgomotos.

  1. Deshidrator de alimente Hendi Kitchen Line

deshidratoare de alimente

Un deshidrator de alimente mai costisitor, insa ideal pentru deshidratarea fructelor, legumelor, pestelui, ceaiurilor, in care aerul cald este pus in circulatie de catre ventilatoare automate pentru uniformitate. Modelul Hendi Kitchen Line este ideal pentru utilizatorii mai pretentiosi.

Acest produs este echipat cu 9 tavi din otel inoxidabil, fiecare cu o capacitate de incarcare de 500 de grame, fiind distantate si usor de scos pentru curatare. Are o usa transparenta pentru urmarirea facila a procesului de deshidratare, este echipat cu un suport transparent ce poate fi folosit pentru a strange reziduurile si are o temperatura reglabila intre 35 si 70 de grade Celsius, in functie de alimentele ce trebuie deshidratate.

Deshidratorul de alimente este cea mai buna investitie, este silentios, are un raport calitate-pret foarte bun, are un gabarit mare si tavile sunt bine finisate.

  1. Deshidrator alimente TurboTronic Turbo Wave Bio

deshidratoare de alimente

Un deshidrator de alimente ideal pentru fructe, legume, ierburi, peste, in care aerul cald este pus in circulatie de ventilatoare automate pentru obtinerea unei deshidratari uniforme, modelul este echipat cu 8 tavi de otel inoxidabil, distantate, ce pot fi scoase usor pentru curatare. Intregul proces de deshidratare poate fi urmarit gratie usii transparente.

Avand o capacitate de 30 de litri, un timer, termostat, singurul minus al acestui produs ar fi tipul de panou de comanda, care este mecanic, nu digital.

Tinand cont de criteriile mentionate, acum iti poti alege deshidratorul de alimente potivit propriilor nevoi.

Click aici pentru a comanda deshidratoare de alimente la cele mai bune preturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.