baterii auto

Click aici pentru a comanda baterii cu gel la cele mai bune preturi!

Alegerea bateriei auto este un pas foarte important si o investitie pe masura. De regula, bateriile auto nu se schimba foarte des, ci o data la cativa ani buni. Acumulatorul auto este o investitie pe termen lung, iar cei care il achizitioneaza trebuie sa tina cont de tipul masinii, de cat de multi consumatori electrici are si cat de des sunt folositi. Bateria auto cu gel poate tine pana la 10-12 ani, fiind o sursa de energie ce permite pornirea motorului si alimenteaza consumatorii electrici atunci cand motorul este oprit.

Bateriile cu gel pentru masini au un principiu de functionare asemanator cu cel al modelelor cu placa de plumb, cu singura diferenta notabila caracterizata de continutul electolitului. Aceste baterii auto sunt avantajoase din prisma faptului ca electrolitul nu se va varsa niciodata afara, iar numarul de cicluri de incarcare-descarcare la unele modele poate ajunge si la 800.

Criterii de alegere a celei mai bune baterii auto cu gel

Pentru ca in viata de zi cu zi oamenii sunt din ce in ce mai dependenti de autoturismul lor pentru a se deplasa in unele locuri mult mai usor, alegerea unei baterii auto cu gel nu trebuie facuta chiar la intamplare. Bateriile cu gel sunt mult mai sigure, deoarece elimina in totalitate problema scurgerilor, prin faptul ca in electroliul lichid sunt prezenti silicati ce faciliteaza formarea unei mase mai consistente.

Aceste baterii cu gel revin la starea initiala fara pierderi semnificative din capacitate in urma unei descarcari profunde, sunt mai costisitoare, insa, daca sunt alese in mod corect, pot reprezenta o investitie pentru un deceniu.

Iata care sunt cele mai importante criterii de alegere a unei baterii cu gel pentru masini:

Intrebuintarea bateriei cu gel pentru masini

Este foarte important ca soferii sau proprietarii autoturismelor sa stabileasca de la bun inceput la ce anume vor folosi produsul care urmeaza sa fie achizitionat. Cei mai multi detinatori de masini care le folosesc pe teren accidentat sau pe teren cu multe denivelari, opteaza pentru asemenea baterii cu gel, deoarece reduc riscul aparitiei scurgerilor de electrolit din cauza accidentelor, franarilor sau virajelor bruste. Bateriile cu gel sunt foarte rezistente si la socurile termice.

Dimensiunile bateriei cu gel

Designul bateriei cu gel pentru masini este in stransa legatura cu instalarea acestuia pe vehicul. Ceea ce inseamna ca inainte de a face o asemenea investitie, cumparatorii trebuie sa faca o serie de masuratori precise, in caz contrar vor fi nevoiti sa faca returul bateriei achizitionate si sa cumpere un alt model.

Capacitatea bateriei

Capacitatea bateriei cu gel se masoara in amper-ora, ceea ce inseamna ca o baterie ce are capacitatea 1Ah poate alimenta o sarcina cu acest curent continuu de 1 A pentru o ora. In general, este suficienta conectarea unui voltmetru la bornele aparatului. Daca indica o cadere de tensiune anormala, atunci acumulatorul este descarcat.

Durata de viata a bateriei cu gel auto

Bateria cu gel auto are o durata de viata mult mai mare decat modelele de tip AGM sau ale altor modele de pe piata, motiv pentru care are si un pret mai ridicat. Cu toate acestea, bateria cu gel auto are o capacitate mai scazuta in cazul descarcarilor de curenti mari. Utilizatorilor li se promite la achizitionare o durata de viata de pana la 12 ani.

Brand, pret, garantie

Acestea sunt cele din urma criterii de care trebuie sa tina cont cumparatorii atunci cand investesc intr-o baterie auto cu gel. Este foarte important sa se investeasca intr-o baterie auto ce apartine unui producator de renume. Bateriile cu gel pentru masini nu sunt ieftine, insa reprezinta alegerea ideala inclusiv din punct de vedere al garantiei prelungite.

Modele recomandate de baterii cu gel pentru masini

  1. Baterie auto Zap Plus 75 Ah

baterii cu gel

Bateria auto ZAP plus reprezinta o generatie de baterii destinate atat autoturismelor, cat si van-urilor, inclusiv celor cu motoare Diesel si parametri tehnici pentru pornire. Acumulatorul auto are o capacitate de pornire mare, protectie antiexplozie, un sistem centralizat de eliminare a gazelor de tip Kamina si performante si puteri marite. Bateria auto nu necesita intretinere, are un design modern si o gama larga de aplicatii, inclusiv Ford.

Singurul dezavantaj referitor la aceasta baterie auto este acela ca nu se cunoaste durata medie de viata a bateriei, iar clientii nu isi pot exprima multumirea decat in functie de acest criteriu.

  1. Baterie auto Varta Silver 74 AH

baterii cu gel

Bateria auto Varta Silver 74 AH se potriveste de minune vehiculelor de mare performanta, ultraechipate, deoarece este ultrafiabila si indeplineste, chiar depaseste cerintele OE, avand o capacitate de rezerva mare si o performanta ridicata de pornire la rece. Fiind proiectata pentru vehicule de mare performanta si cu cerinte de alimentare ridicate, bateria auto Varta Silver are o putere de pornire la rece de 122% si se remarca prin robustetea si conductivitatea optima. Ceea ce inseamna ca este construita pentru performante de exceptie de-a lungul duratei mari de viata. Singurul mic dezavantaj pe care il prezinta bateria Varta Silver este ca trebuie verificata o data la 6 luni.

  1. Baterie auto Rombat Cyclon 55 Ah 450 A 12 V

baterii cu gel

Bateria auto Rombat este potrivita pentru autoturisme si autoutilitare de capacitate mica cu consumatori scazuti sau normali. Aceasta dispune de gratare pozitive expandate, de gratare negative cu rama din aliaj PbCa. Bateria face fata atat cerintelor autoturismelor, cat si tractoarelor si altor mijloace de transport.

 

 

  1. Baterie auto Sorgeti Argento 64 Ah

baterii cu gel

Acest model de baterie auto este fabricat in Italia, utilizand cea mai avansata tehnologie pe plan mondial de producere a gratarelor, care ii confera o structura mecanica mult mai robusta. Este o baterie ce nu necesita intretinere, fiind dotata cu un sistem centralizat de evacuare a gazelor, cu protectie impotriva scanteilor si un design modern. Are protectie antiexplozie si o putere mare de pornire si performante excelente la temperaturile extreme.

Click aici pentru a comanda baterii cu gel la cele mai bune preturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.