recomandari tableta grafica

Click aici pentru a comanda tablete grafice la cele mai bune preturi!

Unul din cele mai importante dispozitive pentru artisti, designeri, arhitecti sau ingineri este tableta grafica, ce permite realizarea de desene naturale pe ecran. O tableta grafica este indicata celor care doresc sa isi faca treaba in mod eficient, fara piedici. Tabletele grafice nu sunt produse noi, ci dateaza din anii 1960.

Din punct de vedere constructiv, acest tip de tableta seamana cu un touchpad de laptop de dimensiuni mult mai mari, singura diferenta fiind aceea ca utilizatorii nu isi folosesc degetul pentru miscarea cursorului pe ecran, ci folosesc un stylus pentru a apasa direct pe suprafata de lucru acolo unde doresc sa deseneze.

Tableta grafica a revolutionat, dar a si ridicat arta digitala la un cu totul alt nivel, eliminand necesitatea desenarii cu mouse-ul, procedeu destul de anevoios si a apropiat desenul grafic de desenul normal. Utilizatorii sunt mai siguri pe miscarile pe care le fac, isi pot explora mai bine creativitatea si pot desena mult mai repede.

Criterii importante pentru alegerea unei tablete grafice

Oferta de pe piata de tablete grafice este extrem de bogata si de variata, ceea ce inseamna ca utilizatorilor le va fi destul de dificil sa isi aleaga modelul potrivit, in functie de necesitatile pe care le au, de meseria pe care o practica si de criteriile propuse de catre specialistii in domeniu.

Tabletele grafice sunt de mai multe tipuri, si anume non-display si cu display. Tabletele non-display sunt modele mai ieftine, functioneaza prin conectare USB la un computer, iar utilizarea acestora ridica unele provocari. Tabletele au tendinta de a fi mai compacte, insa nu sunt tocmai ideale pentru calatorii. Tabletele grafice cu display, pe de alta parte, sunt recomandate incepatorilor, usor de folosit, insa sunt si mai putin accesibile ca si pret.

Din punct de vedere al dimensiunii si greutatii, este important ca utilizatorii de tablete grafice sa aleaga un model conform cerintelor lor. Cu cat dimensiunile laturilor vor fi mai reduse, cu atat modelul va fi mai usor de transportat si mai portabil. Un model cu o greutate mai mica este ideal pentru cei care lucreaza pe drum. In plus, dimensiunea tabletei trebuie sa fie echivalenta cu formatul foii digitale deschise in programul de editare sau de desenare. Cei obisnuiti sa deseneze pe foaie A4 sau chiar pe foaie A3 cel mai bine este sa isi aleaga o tableta cu dimensiuni corespunzatoare. Ecranul mare este ideal pentru desenatorii digitali profesionisti.

Un alt criteriu de alegere a tabletei grafice este sensibilitatea la presiune. Aceasta sensibilitate este o valoare indicata de producator in descrierea produsului care indica controlul pe care utilizatorul il va avea asupra liniilor ce vor iesi din creion. Sensibilitatea la inclinare tine de unghiul de inclinare dintre stylus si suprafata de lucru.

Rezolutia tabletei grafice se masoara in LPI, adica Linii pe Inch, iar cel mai bun model in acest sens este cel care are cea mai mare rezolutie. Se va tine cont si de tipul de stylus folosit care poate fi alimentat cu baterie, poate fi incarcat cu acumulator sau poate fi wireless. Butoanele programabile pentru efectuarea unor sarcini reprezinta un alt criteriu important pentru achizitionarea unei tablete grafice bune. Bateria trebuie sa reziste cel putin 3-4 ore, iar in ceea ce priveste compatibilitatea cu elementele hardware si cu elementele software, clientii trebuie sa tina cont de faptul ca au nevoie de programe care sa le permita sa exploreze la maxim potentialul tabletei.

Nu in ultimul rand, pentru a nu da gres cu alegerea facuta, cumparatorii trebuie sa tina cont si de textura suprafetei de lucru, care poate fi lucioasa si matasoasa sau mata, imitand aceeasi senzatie pe care utilizatorul ar avea-o daca ar desena pe hartie.

Recomandari tableta grafica

Pentru a ajuta cumparatorii sa faca cea mai buna alegere in acest sens, profesionistii recomanda trei modele de tablete grafice:

tablete grafice

Aceasta tableta grafica este ideala pentru cei ce se ocupa cu desen digital, pictura sau cu editarea fotografiilor, fiind foarte simplu de configurat si de folosit, oferind aplicatii unice ce pot fi descarcate in mod gratuit. Stiloul se simte natural, designul este ergonomic, iar controlul este mai bun, datorita tehnologiei EMR, stiloul fara baterie cu mii de niveluri de sensibilitate la presiune oferind o experienta unica utilizatorilor. Greutatea redusa si aspectul stiloului fac ca acesta sa poata fi asezat in mod confortabil in mana, oferind atat precizie, cat si control. Tableta grafica ofera o varietate de forme Felt si Flex pentru a alege, stocate in mod inteligent in stiloul propriu-zis.

tablete grafice

Acest model de tableta grafica este compatibila cu noile aplicatii de desen, dar si cu Windows 10, 8 si 7. Ofera o experienta creativa noua cu portabilitate extrema si potential, ofera o sensibilitate crescuta la presiune pentru capacitate maxima si se va dovedi un element esential in joburi ce presupun design si creativitate. Calitatea buna, fuctionalitatea si conectarea simpla recomanda aceasta tableta grafica tuturor celor care isi doresc un astfel de dispozitiv.

tablete grafice

Aceasta tableta grafica permite utilizatorilor sa lucreze si sa creeze in mod distractiv cu ajutorul creionului usor si ergonomic cu varf sensibil la presiune, combinat cu suprafata extrem de neteda si de placuta a tabletei. Rezultatele sunt uimitoare, designul este modern si elegant, dat de culoarea neagra si de aspect, modelul reprezentand accesoriul ideal de care orice creator de continut are nevoie. Tableta grafica are dimensiuni mici, este usor de transportat si poate fi luata la birou sau in orice alta locatie, dovedindu-se o investitie extrem de buna.

In alta ordine de idei, tableta se misca foarte bine, senzatia de a scrie sau de a desena pe ea se apropie de senzatia avuta cu pixul pe hartie, iar pretul este atractiv. Cablul are o dimensiune suficient de mare pentru a permite utilizatorilor sa lucreze cat timp tableta este la incarcat.

Click aici pentru a comanda tablete grafice la cele mai bune preturi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.