smart tv

Un smart TV nu este un simplu televizor, ci un frate al calculatorului specializat doar pe partea de entertainment. Cum spune si denumirea, el este inteligent si poate sa ofere mai mult decat posturi tv. Prin aplicatiile sale el permite navigharea pe internet, accesarea serviciilor de video streaming, vizualizarea pozelor si filmelor ce provin din medii externe, inregistrarea emisiunilor preferate pe stickuri de memorie si ascultarea posturilor de radio online, toate cu ajutorul unei telecomenzi.

Faptul ca oamenii sunt diferiti si au nevoi diferite face ca alegerea unui smart TV potrivit sa fie deseori destul de dificila. Principalul factor care influenteaza alegerea este bugetul, insa acesta nu ar trebui sa indeparteze cumparatorul de produsul dorit, modele exista pentru toate gusturile. Daca suma destinata viitorului smart TV a fost in mare stabilita, raman alte aspecte care trebuie analizate cu atentie inainte de achizitionare.

Distanta de vizualizare

Distanta dintre ecranul televizorului si locul in care stau telespectatorii trebuie sa fie potrivita astfel incat acestia din urma sa se bucure de ceea ce vad fara ca sanatatea lor sa fie afectata. Exista o regula in aceasta privinta ce presupune ca distanta minima sa fie de 1.5 ori mai mare ca diagonala smart TV-ului si cea maxima de 4-5 ori mai mare.

Pentru o distanta minima de 0.8 metri este recomandata o diagonala de 24 inch, iar pentru o distanta minima de 2.3 m se poate alege un televizor cu o diagonala de 48 cm.

Rezolutie

Calitatea imaginii se refera la numarul de pixeli astfel, smart TV-urile pot avea rezolutie HD, Full HD, Ultra HD sau 4K. Importanta rezolutiei este data de dimensiunea diagonalei, o diagonala mai mare cerand o rezolutie 4K. In prezent, tendinta catre care se indreapta toti iubitorii de frumos este 4K, calitatea imaginii fiind de 4 ori mai buna fata de cea a televizoarelor cu rezolutie Full HD.

Forma ecranului

Ecranul poate fi plat sau curbat. Televizoarele smart cu ecran plat sunt mai clasice si sunt potrivite celor ce doresc sa pastreze ceva din trecut. Cele cu ecran plat ofera o vedere panoramica, experienta fiind apropiata de cea traita intr-un cinema.

Tipul ecranului

Tehnologia din spatele ecranului poate face diferenta. Ecranele pot fi cu panel TN, IPS sau OLED, toate iluminate LED. Modelele cu ecran OLED sunt cele preferate in prezent datorita contrastului mai bun, nivelului de negru superior ecranului LED, acuratetii culorilor si unghiurilor bune de vizualizare.

Conexiunea la internet

Un smart TV fara o conexiune la internet isi pierde smartul. Televizorul ales trebuie sa aiba cel putin o mufa fizica destinata conexiunii pe fir sau, mai bine, sa poata fi conectat wireless, prin WiFi.

Conectorii

Pentru a se putea benefia de toate avantajele oferite de un televizor smart, acesta trebuie sa aiba cel putin 3 conectori HDMI, Blu-Ray player si console de jocuri moderne.

Telecomanda

Un smart TV are nevoie de o telecomanda care sa i se potriveasca. Ea trebuie sa permita o navigare usoara prin aplicatii si prin interfata de control. Telecomanda poate fi clasica, tip cursor de mouse sau cu touchpad integrat si tastatura QWERTY pe partea din spate, in functie de producator.

Locul unde va fi asezat

Smart Tv-ul poate fi asezat pe comoda TV, pe mobilierul media din camera sau poate fi suspendat, de perete sau de tavan. In cazul in care se alege suspendarea acestuia, trebuie luata in calcul si achizitionarea unui suport potrivit, care poate fi la randul lui fix sau reglabil.

Click aici pentru a vedea Cel Mai Bun Raport Calitate – Pret La Smart TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.