Frigiderul este aparatul electrocasnic cel mai des folosit si viata fara el ar fi mult mai grea. El trebuie sa fie suficient de incapator, cu un aspect placut si, daca se poate, sa nu consume multa energie. Dar sa alegem cel mai bun frigider pentru nevoile noastre, necesita adesea multa documentare, studiu amanuntit si multe produse analizate din toate punctele de vedere. Noroc ca dupa ce e achizitionat, nu trebuie sa fie cumparat unul nou si anul urmator. Dar si durata de viata este conditionata de cat de bine este ales.

Multa lume este de parere ca pretul este factorul decisiv. Bugetul ar fi primul lucru de luat in considerare. Dupa ce acesta a fost stabilit, incepe adevarata aventura. Exista numeroase modele, potrivite atat unui buzunar mai decent cat si unui buzunar mai marinimos. De preferat este insa, sa se caute cel mai bun frigider pentru nevoile noastre, iar daca acesta depaseste bugetul exista si varianta “in rate”, oferita de majoritatea retailerilor de electrocasnice.

5 recomandari de frigidere:

1. Combina frigorifica Heinner HC-V270SWDF+, 268l, Sistem racire Less Frost, Super congelare, Dozator de apa, Clasa F, H 170 cm, Argintiu – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

Heinner HC-V270SWDF+

2. Combina frigorifica Heinner HC-V286E++, 286 l, Tehnologie Less Frost, Iluminare LED, Control mecanic, Termostat ajustabil, Clasa E, H 180 cm, Alb – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

Heinner HC-V286E++

3. Combina frigorifica Samsung RB34T600CSA/EF, 340 l, No Frost, Compresor Digital Inverter, All around coooling, Clasa C, H 185 cm, Argintiu – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

 

Samsung RB34T600CSA/EF

4. Combina frigorifica Arctic AK54270M30W, 262 L, Garden Fresh, Eco LED, Clasa F, H 170.8 cm, L 54 cm, Alb – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

Arctic AK54270M30W

5. Combina frigorifica LG GBP32DSKZN, 384 l, Full NoFrost, Compresor linear inverter, Display, DoorCooling, SmartDiagnosis, NatureFresh, Clasa E, H 203 cm, Gri – click aici pentru a vedea cel mai mic pret!

LG GBP32DSKZN

Iata cum alegem cel mai bun frigider :

Dimensiuni si compartimentare

Mai intai de toate se masoara spatiul unde va urma sa fie adus frigiderul. Trebuie tinut cont si de faptul ca acesta trebuie deschis si nu vrea nimeni sa aiba surpriza neplacuta a unui frigider blocat. In ceea ce priveste marimea, e recomandat ca frigiderul sa fie atat cat trebuie, nu mai mult pentru ca nu are sens sa fie consumata energie electrica degeaba.

Se poate alege intre un frigider cu o singura usa, cu doua usi si congelator si frigider side by side, totul depinzand de preferinte. Din punct de vedere al designului, cel mai placut ochiului este frigiderul side by side, cele doua usi asezate vertical oferind astfel si o mai mare accesibilitate.

In ceea ce priveste rafturile, este important ca ele sa permita reglarea. Rafturile elevatoare, care permit ajustarea fara sa mai fie necesara golirea lor, sunt foarte potrivite celor ce doresc sa castige timp pretios.

Consumul de energie

Respectul fata de tot ce ne inconjoara este evidentiat de un consum calculat de resurse. Un frigider trebuie sa fie ales astfel incat sa aiba un consum cat mai redus de energie, iar cand vine vorba de alegere, cele clasa A sau A sunt cele mai potrivite pentru a face asta. Bineinteles ca sunt recomandate cat mai multe , insa totul depinde de bugetul alocat.

Functii

Daca frigiderele mai vechi nu se pot dezgheta si curata singure, cele noi au functii care permit detinatorului sa scape de aceste griji. Functiile care nu trebuie sa lipseasca unui frigider modern sunt: functia de dezghetare automata, cea antibacteriana si functia NoFrost.

Dezghetarea automata este o tehnologie destul de noua, ce permite frigiderului sa se dezghete atunci cand e nevoie, apa rezultata ducandu-se intr-un compartiment special unde are loc un proces de evaporare care nu afecteaza functionalitatea frigiderului. Frigiderele cu functia antibacteriana au rolul spus si de nume, de a neutraliza bacteriile si de a inlatura mirosurile neplacute. NoFrost permite ventilarea interiorului cu ajutorul curentilor de aer rece, impiedicand astfel formarea ghetii in interiorul frigiderului.

Pentru cei mai pretentiosi, functia de ajustare a termperaturii este obligatorie la cel mai bun frigider. Aceasta functie are rolul de a ajusta temperatura pentru fiecare sertar in parte. Dar aceasta nu este singura functie interesanta, frigiderele noi putand sa impresioneze prin afisaj electronic, ecranul touch screen sau prin distribuitorul de apa sau gheata.

Garantie si service

Unii producatori ofera o durata mai lunga a garantiei si altii una mai scurta. Pentru a se califica drept cel mai bun frigider, acesta trebuie sa beneficieze si de o garantie buna, dar si un service bun, pentru a trece mai usor peste eventuale probleme care pot aparea.

Click aici pentru a vedea Cea Mai Buna Oferta La Frigidere si combine frigorifice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.