sâmbătă, ianuarie 25, 2025
AcasăTelefoaneDe ce sa folosim huse si folii de protectie smartphone pentru telefonul...

De ce sa folosim huse si folii de protectie smartphone pentru telefonul cel nou

Smartphone-urile de ultima generatie au o rezistenta foarte buna inclusiv la apa si praf, insa marea majoritate nu vor scapa fara zgarieturi chiar si in cazul unor accidente minore. Exista numeroase teste online in care puteti vedea ca si cele mai rezistente modele se zgarie sau se ciobesc in cazul in care sunt scapate pe suprafete dure precum ciment sau gresie. Avand in vedere pretul foarte ridicat al flagshipurilor ar fi indicat sa le protejati cu ajutorul unor huse si  a unor folii de protectie smartphone a ecranelor.

  1. Huse smartphone

Husele vor proteja carcasa telefoanelor de zgarieturi si ciobituri insa vor oferi si un control si o aderenta mai buna necesare pentru controlul cu o singura mana. Cei mai importanti producatori precum Apple, Samsung, HTC sau Huawei ofera si huse pentru handseturile mai scumpe insa acestea au un design simplu si un pret destul de ridicat.

Folii de protectie smartphone

Pentru a alege o husa potrivita pentru smartphone-ul vostru va trebui sa tineti cont de cateva aspecte precum:

  • Dimensiuni si compatibilitate – verificati daca husa este compatibila cu modelul vostru de smartphone, atat in ceea ce priveste dimensiunile cat si camera foto, difuzoarele sau microfonul care nu vor trebui sa fie acoperite
  • Tipul husei – exista o gama variata de huse, de la cele slim transparente, la cele flip cover cu functie stand sau la cele tip portofel care permit depozitarea in siguranta a unor carduri, acte sau chiar bani. Exista si huse care contin o baterie suplimentara care se va putea incarca wireless.
  • Design – va fi ales in functie de preferinte, gama foarte variata oferind optiuni diverse pentru toate gusturile. De exemplu, adolescentii vor putea alege o husa de telefon mai vesela in culori mai deschise si cu diferite imprimeuri in timp ce persoanele care lucreaza in birouri vor alege huse cu finisaje elegante.
  • Materiale – cele mai multe huse sunt facute din silicon care are o rezistenta buna, fiind in acelasi timp flexibil si transparent. In functie de tipul husei, aceste vor putea sa fie si din plastic, aluminiu, piele naturala sau ecologica, materiale textile, fibra de carbon sau chiar lemn.
  • Rezistenta – alegerea rezistentei se face in functie de mediul in care veti folosi telefonul. O persoana care lucreaza intr-un birou va putea sa aleaga o husa slim transparenta in timp ce o persoana care lucreaza in agricultura va avea nevoie de o husa care sa protejeze telefonul de umezeala si praf
  • Pret – depinde de producator, materialele din care este facut dar si de modelul de smartphone cu care este compatibil. Daca pentru modelele mai vechi veti gasi huse la cativa lei, pentru cele mai noi flagshipuri, husele pot sa ajunga si la cateva sute de lei.

Cei mai importanti producatori de huse pentru smartphone-uri sunt Case-Mate, Lemontti, Moshi, A+, Spigen, Wink sau OtterBox insa veti putea sa gasiti modele de calitate si la alti producatori mai noi.

  1. Folii de protectie smartphone

Daca pentru protectia carcasei unui smartphone folositi o husa pentru ecran aveti nevoie de o folie de protectie. Aceste folii vor proteja ecranul smartphone-ului de zgarieturi, socuri sau praf insa pot avea si proprietati anti-reflexie, anti-amprenta sau de protejare a informatiilor prin reducerea unghiului de vizibilitate. Oferta de folii pentru smartphone-uri este foarte variata, in special pentru flagshipuri sau pentru telefoanele cu un raport bun intre calitate si pret. Cele mai importante aspecte pe care va trebui sa le luati in considerare in alegerea unui folii de protectie sunt:

  • Materiale – majoritatea foliilor noi sunt din sticla securizata, insa exista si modele din vinil, plastic, policarbonat sau polimer.
  • Tipul foliei – unle folii ofera o protectie sporita in cazul unor socuri, iar altele au proprietati anti reflexie sau pentru protejarea intimitatii prin reducerea vizibilitatii exranului la un unghi de 90 de grade. Cele mai bune folii pot oferi atat o protectie anti socuri cati si una pentru protejarea informatiilor.
  • Instalare – cele mai multe folii vin impreuna cu un servetel pentru curatarea ecranului si cu o racleta de aplicare a foliei. Veti putea astfel sa instalati rapid folia, fara intrarea bulelor de aer intre ecran si folie.
  • Pret – foliile din sticla securizata compatibile cu modelele cu ecran curbat si diagonala mare pot avea preturi mai mari de 100 de lei in timp ce foliile din plastic pentru modelele mai vechi au preturi mai mici de 10 lei.

Cei mai aprecitati producatori de folii de protectie pentru smartphone-uri sunt Belkin, Zagg, OtterBox, Moshi, iSkinz, Magic Guard sau Alien Surface.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular