De ce sa cumparam Calculatoare Second Hand ?

Atunci cand se demareaza o activitate comerciala, este nevoie de un buget destul de mare, care sa acopere toate costurile incipiente: actele pentru infiintarea firmei, chiria pentru locatia unde se va desfasura activitatea, achizitionarea tehnicii de calcul, etc.

Unele dintre aceste costuri pot fi insa optimizate, iar costul ce poate fi minimizat cel mai bine este cel cu achizitionarea calculatoarelor.

Desi cei mai multi utilizatori se feresc cand aud termenul „mana a doua”, achizitionarea unor calculatoare second hand poate insemna pentru o companie o economie importanta la buget.

Cel mai mare avantaj este oferit de pretul de achizitie, ce poate ajunge in unele cazuri sa fie cu pana la 70% mai mic fata de calculatoarele noi.

Desi de generatie mai veche, aceste calculatoare second hand sunt produse in general de companii de renume, cunoscute pe piata datorita calitatii si fiabilitatii oferite de brandurile proprii.

Acestea pot fi achizitionate fara probleme de o companie ce isi propune sa ruleze aplicatiile uzuale de business, impreuna cu un antivirus si cu sistemul de operare.

Dotarea tehnica a unui astfel de echipament second hand este cea de baza. Utilizatorului ii sunt suficienti 4 GB RAM, un procesor Inter Celeron (maxim un procesor i3), spatiu de stocare de 1 TB (viteza hard diskului poate sa fie chiar si de 4500 rotatii pe minut), o unitate optica si o conectica bogata.

Cumpararea unor calculatoare second hand de la persoane fizice este destul de riscanta, deoarece acestia nu pot oferi o garantie a sistemului.

In plus, exista riscul ca sistemele sa fie foarte vechi, iar utilizatorul sa fie nevoit sa faca upgrade-uri la anumite componente, dar orice modificare inseamna bani cheltuiti si timp pierdut.

De aceea este recomandat sa se apeleza la serviciile unor firme specializate in achizitia si comertul cu produse electronice second hand.

Canalele de aprovizionare ale acestora includ firme mari, ce schimba periodic si la durate scurte tehnica de calcul, iar produsele achizitionate sunt produse de firme de renume in domeniu, fapt ce ofera utilizatorilor finali garantia calitatii si a fiabilitatii.

Ca si serviciu aditional, specialistii firmelor se ocupa de testarea performantelor soft si de verificarea partii hard ale calculatoarelor si corecteaza toate defectele constatate.

Astfel, se upgradeaza componentele depasite moral, se inlocuiesc partile defecte si se reinstaleaza un nou sistem de operare.

In plus, companiile specializate ofera si o perioada de garantie pentru produsele comercializate, iar utilizatorul este sigur ca va cumpara un sistem second hand functional, cu performante apropiate de un calculator nou, la un pret foarte scazut.

Este bine totusi ca si in acest caz cumparatorul sa verifice functionarea sistemului, sa se asigure ca de buna functionare a porturilor si perifericele si sa ruleze un benchmark de control.

In acest context trebuie verificate si daca sunt prezente toate cablurile necesare conectarii calculatorului la monitor, la imprimanta si la sursa de curent

Astfel, firmei ii vor ramane suficienti bani pentru a achizitiona si licentele soft-ului necesar in desfasurarea activitatii (in primul rand pentru sistemul de operare Windows).

In acest fel o companie va reusi sa achitioneze un sistem bun, insotit de licentele soft necesare, la un pret mult mai mic fata de cumpararea unui sistem nou, fara sistem de operare.

Vezi Aici Cea Mai Buna Oferta La Calculatoare Second Hand !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.