laptopuri second hand

Notebook-urile sunt foarte utilizate astăzi, indiferent daca vorbim de modele noi sau laptopuri second hand , datorita mobilitatii si autonomiei oferite. In cazul unei companii, indiferent de marimea acesteia, calculatoarele portabile sunt preferate datorita posibilitatii de a fi utilizate la sediul clientilor pentru diverse prezentari.

Una dintre principalele probleme pentru o firma, atunci cand doreste achizitia unor sisteme portabile, este cea a pretului. Un laptop nou ieftin nu are cea mai buna configuratie. Placa video de cele mai multe ori este integrata, memoria RAM este insuficienta, conectica nu este la un nivel bun, iar pretul de achizitie este destul de mare.

Cumpararea unor laptopuri second hand rezolva in primul rand problema pretului. Chiar daca tehnologia este cu 1 – 2 generatii in urma celor actuale, laptopurile achizitionate au o configuratie foarte buna si sunt, de cele mai multe ori, produse de marci renumite.

In schimb, preturile sunt cu pana la 60% – 70% mai mici fata de un laptop nou, fapt ce duce la o economie substantiala in bugetul oricarei firme.

La achizitia unui laptop second hand, clientul trebuie sa tina cont la urmatoarele aspecte:

  • aspectul general: produsul nu trebuie sa prezinte urme de lovituri sau zgarieturi. O atentie sporita trebuie acordata colturilor. Este cunoscut faptul ca orice obiect ce cade se loveste mai intai in colturi. Acestea nu trebuie sa fie sparte sau julite, iar orice urma de acest fel este un semn al unor cazaturi anterioare;

  • ecranul nu trebuie sa prezinte pete de culoare (mai deschise sau mai inchise), trebuie sa aiba un contrast si o luminozitate puternica, sa nu palpaie, iar cel mai important lucru este sa nu aiba pixeli morti;

  • trebuie testate cu atentie tastatura si mouse-ul tactil. Clientul va trebui sa insereze un Cd pentru a verifica functionarea unitatii optice si sa ruleze cateva piese muzicale pentru a vedea daca difuzoarele sunt in stare buna;

In afara de brand, conteaza foarte mult si categoria in care a fost plasat laptopul atunci cand a fost produs. Daca echipamentul a fost incadrat in categoria premium, aceasta inseamna ca au fost folosite materiale de calitate (componente si plasticul din care a fost realizata carcasa) iar aceasta ne ofera o garantie suplimentara in privinta calitatii.

Singurul lucru ce ar trebui inlocuit la unele laptopuri second hand este bateria, deoarece aceasta este consumabila si se deterioreaza in timp.

Aceasta problema dispare insa daca echipamentul este achizitionat de la o firma specializata.

De regula, aceasta achizitioneaza produsele de la firme mari (firme de telefonie mobila, institutii financiare, etc) ce inlocuiesc periodic tehnica de calcul.

Produsele achizitionate astfel sunt fabricate de marci de renume (Dell, HP, Asus) si prezinta garantia unor componente de calitate.

Firmele specializate verifica echipamentul cumparat, repara sau inlocuiesc componentele ce nu functioneaza corect si ofera o garantie cumparatorului, la fel ca orice magazin specializat.

Astfel, utilizatorul este sigur ca va primi un produs corespunzator din punct de vedere tehnic si al aspectului, la un pret incomparabil mai mic fata de un produs nou.

Ca si concluzie, achizitionarea unor laptopuri second hand este indicata datorita pretului imbatabil, iar raportul performanta/pret este unul excelent, ce favorizeaza indicatorii financiari ai companiei.

Click Aici Pentru A Vedea Cele Mai Bune Oferte Pentru Laptopuri Second Hand !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.