ssd ieftin

Western Digital este o marca pe care oricine o cunoaste si si-o doreste. Experienta acestora este consolidata de numeroase produse scoase pe piata de-a lungul anilor, ce au reusit sa se impuna datorita calitatilor de necontestat si a fiabilitatii. Unul dintre cele mai noi produse de stocare ale echipei este SSD-ul WD Green 240 GB cu o interfata de tip SATA-III.

Bazat pe structura unei memorii flash Sun Disk Plus, aceasta linie de produse face parte din gama entry level si ne ofera optiuni limitate in mai multe privinte.

Folosind un controller de siliciu Motion intr-o configuratie DRAM ceva mai slaba, SSD-ul ofera atat o tehnologie si o viteza de acces superioara hard disk-urilor cat si o fiabilitate acceptabila (suportul este garantat pentru a functiona in jur de 1.750.000 ore).

Click aici pentru a vedea Oferta Pret SSD WD Green 240GB

 

In interior vom gasi pe langa controllerul amplasat in partea centrala doua memorii de tip NAND de 60 GB, iar celelalte doua memorii sunt pozitionate pe partea din spate a placii.

Cei 240 GB ai memoriei sunt suficienti numai pentru instalarea sistemului de operare, iar spatiul ramas nu ne ofera gazduire decat pentru documentele mici.

Jocurile, filmele sau fisierele grafice mari isi au cu siguranta locul pe un hard disk clasic.

Partea mai putin placuta este ca gama Green nu ofera capacitati mari de stocare, deoarece pretul total de productie ar deveni mult prea mare.

Viteza de scriere este de maxim 465 MB/s, iar cea de citire nu poate depasi un maxim de 540 MB/s. Aceste performante conduc la o viteza de bootare a unui sistem Windows de numai 5,6 secunde.

Desi gama WD Green ofera in general o eficienta energetica destul de buna, in cazul acestei memorii performantele reduse ale DRAM-ului conduc la o eficienta energetica scazuta.

Dimensiunile reduse (100.5 x 69.85 x 7 mm) il fac foarte usor de pozitionat in interiorul oricarui sistem, iar temperatura de operare variaza intre 0 si 70 de grade Celsius.

Gama de culori folosita (verde, alb si negru) este folosita pentru a recunoaste rapid marca si modelul, iar numele companiei (WD) este amplasat in partea superioara, pentru a fi remarcat cu usurinta.

Puncte forte:

  • Viteza buna la scriere si la citire;

  • Capacitate rezonabila de stocare;

Puncte slabe:

  • Pret relativ mare de achizitie;

  • Nu are inclus cablul SATA-III si nici distantierul pentru montare;

Dispozitivul WD Green este recomandat utilizatorilor ce pun pe prim plan viteza de acces a datelor, nu sunt pretentiosi si doresc un pret de achizitie redus.

Click aici pentru a vedea Oferta Pret SSD WD Green 240GB

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.