adresa abonament netflix

În momentul de față, Netflix are în desfășurare un al doilea test privind introducerea taxei pentru folosirea aceluiași cont de mai mulți utilizatori. Compania a declarat că testarea are loc în mai multe țări din America Latină. Este vorba despre un abonament suplimentar pentru folosirea contului în afara casei, adică la alte adrese decât cea a gospodăriei care a achiziționat abonamentul. Gigantul de streaming a ales America Latină pentru că este una dintre zonele în care foarte mulți utilizatori folosesc același cont.

Numărul de adrese care pot accesa contul ar putea depinde de tipul abonamentului

Potrivit noului tip de abonament pe care Netflix îl testează, serviciul va putea fi accesat de un număr limitat de adrese. De exemplu, utilizatorii care au abonament Basic, vor putea să adauge o singură adresă de unde pot folosi contul. Pentru a adăuga două adrese, aceștia trebuie să treacă la abonamentul Standard. Cel mai scump abonament este cel Premium, care permite accesarea contului de la trei adrese diferite.

Taxa diferă de la o țară la alta, având o valoare maximă de 3 dolari. Aplicarea acestei taxe este privită mai degrabă ca o scumpire mascată, care îi vizează pe utilizatorii ce folosesc același cont, deși locuiesc la adrese diferite. Potrivit acestui format, taxa se aplică atunci când un cont de Netflix este utilizat pe o perioadă mai mare de două săptămâni la o adresă diferită de cea de domiciliu. Telefoanele, laptopurile și tabletele fac excepție, principala țintă fiind televizoarele.

Netflix se așteaptă la o pierdere uriașă de utilizatori

În primul trimestrul, Netflix a pierdut nu mai puțin de 200.000 utilizatori și se așteaptă la o creștere a numărului de oameni care vor renunța să mai acceseze platforma de streaming. Alte 2 milioane de clienți ar putea fi pierduți de Netflix în următorul trimestru. Executivii sunt de părere că această practică, de a împărți același cont, reprezintă cel mai mare obstacol în creșterea numărului de abonați ai platformei.

O lungă perioadă, această practică a fost tolerată în ideea de creștere a popularității serviciului. Același tipar a fost urmat și de Microsoft, care a tratat pirateria ca pe un factor de creștere pentru Windows o vreme, după care aceasta a devenit un real inamic.
100 milioane de gospodării folosesc conturi plătite de alți utilizatori

Conform celor de la Netflix, 100 milioane de gospodării folosesc conturi plătite de alți utilizatori. Cu toate acestea, compania nu intenționează să adauge brusc taxa de împărțire a contului, dorind mai întâi să desfășoare o serie de teste pentru a vedea câți dintre clienți sunt dispuși să plătească noile abonamente și câți o să renunțe dacă se trece la acest mecanism de taxare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.