SpaceX

SpaceX, companie de explorări spațiale, a obținut o nouă investiție în valoare de 337 milioane de dolari, potrivit Reuters. Compania este condusă de miliardarul Elon Musk și în luna octombrie 2021 devenea a doua cea mai valoroasă firmă privată din lume. Tot în luna octombrie a avut loc o vânzare secundară de acțiuni, în urma căreia SpaceX a atins o evaluare de 100 miliarde de dolari. Printre investitorii companiei se numără compania-mamă a Google, Alphabet, precum și Fidelity Investments.

SpaceX nu a oferit alte detalii despre noua rundă de investiții

Compania nu a oferit mai multe informații cu privire la noua rundă de investiții. Aflat la conducerea mai multor companii futuriste, printre care și Tesla, Elon Musk declara la începutul anului 2021 că rachetele Starship vor ajunge pe Marte înainte de 2030. SpaceX se află în competiție cu Blue Origin, compania aerospațială a lui Jeff Bezos, dar și cu Virgin Galactic, compania spațială a lui Richard Branson.

Elon Musk este unul dintre cei mai bogați afaceriști din lume. În vârstă de 49 de ani, miliardarul conduce mai multe companii: Tesla, Neuralink, Boring Co. Potrivit Forbes, Elon Musk are o avere estimată la 278,4 de miliarde de dolari.

Elon Musk, personalitatea anului 2021

Antreprenorul Elon Musk a primit titlul de personalitatea anului în revista Time. Pe tot parcursul anului 2021, miliardarul a fost în prim planul știrilor la nivel mondial și afacerile pe care le conduce au continuat să se dezvolte. Conform publicației Time, titlul de personalitatea anului revine acelei persoane care a influențat considerabil știrile sau viața populației în decursul ultimului an.

În anii trecuți, titlul de personalitatea anului din partea revistei Time a fost adjudecat de președintele SUA, Joe Biden, împreună cu vicepreședintele Kamala Harris, Mark Zuckerberg și Jeff Bezos.

În anul 2021, Elon Musk a fost personaj central în cadrul mai multor evenimente, cum ar fi găzduirea emisiunii Saturday Night Live (SNL). De altfel, postările sale pe Twitter au influențat masiv valoarea unor criptomonede. Miliardarul a adunat peste 60 de milioane de urmăritori pe platforma Twitter.

Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, depășindu-l pe Jeff Bezos

La finalul lunii septembrie a anului 2021, Elon Musk a devenit cel mai bogat om din lume, depășindu-l pe rivalul său Jeff Bezos, fondatorul companiei Amazon. Rivalitatea dintre cei doi miliardari a început de mulți ani, cei doi criticându-și reciproc de mai multe ori acțiunile și inițiativele de afaceri.

Începuturile tensiunilor dintre cei doi datează de mai bine de 15 ani, pe când Jeff Bezos lansa Amazon. Se pare că rivalitatea dintre Musk și Bezos a culminat în clipa în care cei doi s-au întâlnit pentru a discuta despre ambițiile spațiale pe care le împărtășesc, discuție care nu ar fi avut un final tocmai plăcut. Elon Musk a declarat că a încercat să îi ofere sfaturi bune lui Bezos, dar că acesta din urmă le-a ignorat pe toate. Mai departe, conflictul dintre cei doi a fost alimentat de diferite declarații și tachinări. De exemplu, Musk a spus că Blue Origin, compania lui Bezos, a încercat de mai multe ori să fure talente din cadrul SpaceX.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.