Daca aveti pe cineva in familie care este alergic sau doar sunteti ingrijorati de nivelul de praf si poluare din aer atunci achizitia unui purificator aer poate sa fie o alegere excelenta. Aceste aparate utilizeaza un ventilator pentru atragerea aerului in interior unde filtrele performante vor retine atat particulele microscopice de praf si alergeni cat si gazele periculoare sau mirosurile neplacute precum fumul de tigara sau cele ale animalelor domestice.

Cele mai performante modele utilizeaza sisteme performante de filtrare, lampi cu raze ultra violete si ionizatori pentru curatarea eficienta a aerului de virusi, mucegaiuri si de gaze nocive precum formaldehida care pot sa aiba efecte negative asupra sanatatii intregii familii. Pentru a alege un purificator de aer potrivit pentru necesitatile voastre va trebui sa luati in considerare urmatoarele aspecte importante:

purificator aer

  • Sistemul de filtrare – majoritatea purificatoarelor de aer folosesc filtre HEPA care pot sa capteze pana la 99.97% dintre particulele de praf si alergeni din aer. Aceste filtre sunt de obicei lavabile dar se pot si inlocui dupa o anumita perioada, cea ce inseamna ca veti putea sa utilizati purificatorul de aer o perioada mai lunga de timp. O alta optiune sunt filtrele de carbon care purifica aerul dar absoarb si mirorusile neplacute precum cel de la tigari, mancare sau chiar cel provenit de la animalele domestice. Unele purificatoare folosesc lampi UV care sunt foarte eficiente in indepartarea germenilor si bacteriilor, fiind potrivite pentru persoanele care sufera de alergii. Cele mai performante purificatoare vor utiliza mai multe tipuri de filtre care vor oferi atat un aer curat dar si fara mirosuri.
  • Fluxul de aer – reprezinta cantitatea de aer care poate sa fie filtrata intr-o ora si depinde in special de dimensiunile si puterea purificatorului de aer. Modelele mai ieftine au un flux de aer de 100 – 150 m3/h iar cele mai performante depasesc 200 m3/h.
  • Suprafata recomandata – orice purificator este recomandat de catre producator pentru incaperi cu o anumita suprafata, ceea ce inseamna ca un purificator de mici dimensiuni nu va putea sa purifice eficient aerul dintr-o camera cu dimensiuni generoase. In general, modelele compacte au o suprafata recomandata mai mica de 30 mp iar cele din gama premium pot sa depaseasca 60 mp.
  • Nivelul zgomotului – este foarte important daca intetionati sa utilizati purificatorul si pe timpul noptii. Un nivel al zgomotului cuprins intre 15 si 30 dB nu va va deranja atunci cand va odihniti insa purificatoarele care au un nivel al zgomotului mai mare de 45 dB vor putea sa fie folosite doar pe timpul zilei
  • Functii si optiuni – una din cele mai utile functii este cea de ionizare care poate sa eficientizeze filtrarea aerului prin utilizarea ionilor negativ care se lipesc de particulele de praf si polen. Indicatorii pentru calitatea aerului, cronometrul sau modurile automate de functionare sunt alte optiuni utile pentru un purificator de aer.

Purificatoarele de aer au o oferta este destul de limitata, majoritatea modelelor disponibile in Romania avand preturi destul de mari. Iata care sunt in opinia noastra cele mai bune 3 purificatoare de aer pe care le puteti achizitiona atat din magazinele clasice cat si de la retailerii online:

  1. Purificator Aer SHARP UA-PF40E-W – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Unul din cele mai bune purificatorare de aer din noua generatie este modelul UA-PF40E-W produs de Sharp. Acest model are o putere maxima de 31 W si este recomandat pentru camere si spatii deschise cu suprafata maxima de 30 mp. Purificatorul are un design elegant din plastic alb si utilizeaza un sistem de filtrare cu 3 niveluri care capteaza atat particulele de praf cat si bacteriile, virusii, alergenii si mucegaiurile care pot provoca probleme de sanatate. Cele 4 moduri de utilizare, indepartarea mirosurilor neplacute si nivelul rezonabil al zgomotului sunt alte avantaje ale acestui purificator de aer modern produs de Sharp.

  1. Purificator Aer Concept CA1000 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Daca va doriti un purificator versatil cu design compact si elegant atunci Concept CA1000 poate fi una din cele mai bune alegeri. Acest purificator este recomandat pentru incaperi cu suprafata maxima de 35 mp si are un flux maxim de aer de 238 mp/h. Sistemul de filtrare in 4 niveluri contine atat un filtru de carbon care absoarbe mirosurile neplacute si gazele periculoase cat si un filtru HEPA si o lampa UV care capteaza si distruge bacteriile, virusii si mucegaiurile din aerul interior. Nivelul scazut al zgomotului, sistemul de ionizare si timerul care permite programarea functionarii sunt alte atuuri ale acestui purificator de aer produs de Concept.

  1. Purificator Aer Rowenta PU4010F0 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Un alt purificator performant care se poate utiliza in camere de pana la 35 mp este modelul PU4010F0 produs de Rowenta. Sistemul de filtrare contine 4 niveluri care capteaza pana la 99.95% dintre particulele fine de praf si alergeni dar si mirosurile si gazele periculoase precum formaldehida. Fluxul maxim de aer este de 170 m3/h iar viteza de filtrare poate sa fie setata in 4 trepte in functie de necesitati. Nivelul redus al zgomotului, panoul de comanda digital si raportul bun dintre calitate si pret sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat acest purificator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.