Aparatele de aer conditionat sunt folosite pentru a mentine temperaturile scazute in spatiile interioare pe timpul anotimpurilor cu vreme calduroasa. Principiul de functionare al acestor aparate este foarte simplu: cand aparatul de aer conditionat este pornit, aerul este atras in unitatea interioara unde este racit de catre agentul frigorific iar o parte din umiditatea acestuia este eliminata in exterior.

Daca aparatele de aer conditionat clasice folosesc compresoare care functioneaza pana cand ating temperatura setata dupa care se opresc, cele care folosesc tehnologia inverter sunt mult mai eficiente si au un consum mult mai redus de energie. Un compresor care foloseste tehnologia inverter va functiona la capacitate maxima pana cand va reduce temperatura la nivelul dorit, dupa care va continua sa functioneze la o intensitate mai redusa pentru a mentine temperatura la acel nivel. Un aparat de aer conditionat care utilizeaza tehnologia inverter va avea deci un consum mai redus de energie cu pana la 30% in comparatie cu un aparat de aer conditionat clasic dar va avea si un nivel de zgomot mult mai scazut care va permite utilizarea acestuia inclusiv pe timpul noptii.

recomandare aer conditionat inverter

Recomandare Aer Conditionat Inverter

Pentru a fi siguri ca veti alege un face alegerea protrivita, iata criteriile de care trebuie sa tineti cont intr-o recomandare aer conditionat inverter, potrivit pentru apartamentul sau casa voastra:

  1. Capacitatea de racire – pentru a afla ce cepacitate de racire trebuie sa aiba aerul conditionat va trebui sa luati in considerare suprafata camerei in care il veti instalata. Aceasta capacitate se masoara in BTU (British Thermal Units) si va trebui sa fie de aproximativ 12.000 BTU pentru o incapere de 30-35 metri patrati, 14.000 BTU pentru o camera de 40-45 metri patrati si de aproximativ 18.000 BTU pentru un spatiu de 45-50 de metri patrati.
  2. Eficienta energetica – un aparat de aer conditionat poate sa aduca cresteri semnificative la facturile de energie electrica astfel ca ar fi bine sa alegeti un model eficient cu un consum cat mai redus. Aceste informatii le puteti afla atat din clasa de eficienta energetica la racire cat si din valorile a doi coeficienti: SEER (Coeficient randament sezonier la racire) si EER (Coeficient randament la racire). Cu cat cele doua coeficiente sunt mai ridicate cu atat aparatele de aer conditionat sunt mai eficiente.
  3. Nivelul de zgomot – luati in considerare atat zgomotul unitatii interne care ar trebui sa aiba o valoare cat mai mica pentru a putea fi folosita si pe timpul noptii cat si a unitatii externe care ar putea sa deranjeze daca este montata in apropierea geamurilor de la dormitoare.
  4. Functii si optiuni – o telecomada cu meniu simplu si usor de utilizat este de dorit insa aparatele moderne ofera si optiunea controlarii prin intermediul unei aplicatii instalate pe smartphone. Functia de dezumidificare a aerului, programele silentioase pentru noapte sau filtrele eficiente care retin praful, bacteriile si alergenii din aer sunt alte cateva specificatii pe care ar trebui sa le aiba un aparat de aer conditionat bun.
  5. Producatori si garantie – cei mai importanti producatori de aparate de aer conditionat sunt companiile japoneze Daikin, Mitsubishi Electric sau Panasonic insa astfel de aparate fiabile sunt produse si de catre Whirlpool, Samsung, Carrier, Gree sau Star-Light. Garantia standard este de 24 de luni, insa periodic exista promotii in care perioada de garantie este extinsa la 4 sau 5 ani.

In cele ce urmeaza va vom prezenta 3 din cele mai bune aparate de aer conditionat care sunt disponibile si la cele mai importante magazine de profil din Romania:

  1. Aparat de aer conditionat Whirlpool SPIW 409L Inverter – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Prima recomandare aer conditionat inverter pe care vi-l propunem, este unul din cele mai bune modele destinate unor camere cu suprafata maxima de 20-25 de metri patrati. Whirlpool SPIW 409L Inverter are o capacitate de 9000 BTU si este incadrat in clasa de eficienta energetica pentru racire A+. Unitatea interna are un nivel de zgomot extrem de redus de doar 39 dB iar meniul telecomenzii este simplu si usor de folosit. Functiile 4D Airflow si Al 6-lea simt, sistemul de filtrare eficienta si pretul accesibil fac din acest aparat de aer conditionat o alegere excelenta pentru camerele si spatiile mai mici.

  1. Aparat de aer conditionat Carrier 42QHC012DS Y16 Inverter  – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Carrier 42QHC012DS Y16 IPLUS este un aparat de aer conditionat modern, eficient si silentios care este ideal pentru camerele cu o suprafata cuprinsa intre 25 si 35 de metri patrati. Acest model are o capacitate de racire de 12.000 BTU si este incadrat in a doua cea mai eficienta clasa energetica A++. Nivelul de zgomot al unitatii interne cuprins intre 22 si 40 dB confirma calitatea acestui aparat, la fel ca si sistemul de filtrare a aerului care indeparteaza mirosurile, praful si bacteriile din aer. Controlul facil prin intermediul telecomenzii sau a telefonului mobil, functiia de ionizare a aerului si raportul excelent calitate/pret sunt alte atuuri ale acestui aparat de aer conditionat.

  1. Aparat de aer conditionat Mitsubishi MSZ-HJ50 Inverter – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Daca va doriti un aparat cu o capacitate mare, potrivit pentru un open space cu dimensiuni generoase cuprinse intre 40 si 50 de metri patrati, atunci Mitsubishi MSZ-HJ50 Inverter este de asemenea o recomandare aer conditionat inverter. Acest model are un design simplu si compact si un motor extrem de fiabil care asigura un consum redus de energie si un nivel scazut al zgomotului unitatii interne. Filtrele eficiente asigura atat filtrarea particulelor microscopice de praf si alergeni cat si bacteriile si mirosurile neplacute, acest aparat de aer conditionat fiind potrivit si pentru persoanele sensibile care sufera de alergii.

Click Aici Pentru A Vedea Cea Mai Buna Oferta Pentru Aparat de Aer Conditionat Inverter

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.