Blenderele sunt aparate electrocasnice mici care ofera o modalitate rapida si usoara de preparare a unor mancaruri si bauturi sanatoase. Veti putea face supe crema, sosuri, shake-uri sau bauturi racoritoare dar si sa tocati sau sa maruntiti fructe, legume, alune, nuci sau cuburi de gheata. Indiferent daca doriti sa incepeti o dieta sanatoasa cu multe fructe si legume sau doar aveti un program incarcat care nu va permite sa luati micul dejun acasa, blenderul va va ajuta sa preparati diferite shake-uri bogate in vitamine in cateva momente.
Blenderele au boluri cu capac de diferite marimi care protejeaza blatul sau masa de stropirea accidentala si lame puternice care permit mixarea in profunzime si obtinerea unor amestecuri cu textura fina si uniforma. Oferta de blendere este foarte variata, atat pentru un buget mai redus cat si pentru persoanele cu venituri mari care isi doresc produse premium. Pentru a alege un blender de calitate va trebui sa tineti cont de urmatoarele considerente:
- Puterea motorului – este elementul cheie in alegerea unui blender, influentand atat cantitatile cat si tipurile de alimente care se vor putea blenda. Cu cat motorul va fi mai puternic, cu atat cutitele vor avea mai multe rotatii pe minut, permitand o blendare mai rapida si cu rezultate mai bune. Daca va doriti un blender pentru smoothies sau pentru cocktail-uri atunci puteti alege un model cu o putere mai mica insa pentru radacinoase, nuci, alune sau gheata veti avea nevoie de un blender mult mai puternic. Blenderele entry-level vor avea o putere de 350-500 W si aproximativ 20.000 de rotatii pe minut iar cele high-end o putere mai mare de 1300 W si cel putin 30.000 de rotatii pe minut.
- Tipul de lame – numarul de lame, forma acestora si materialele din care sunt facute pot sa influenteze rezultatele obtinute si timpul necesar pentru blendarea alimentelor. Cele mai multe modele folosesc 3-4 lame din otel inoxidabil iar blenderele premium au 6 lame tratate termic cu o rezistenta foarte buna, care permit si zdrobirea cuburilor de gheata.
- Functii si programe – majoritatea blenderelor au functii turbo si pulse care se pot folosi pentru blendarea sau tocarea alimentelor mai tari dar si programe automate pentru smoothie, supe sau bauturi. Functiile de amortizare a zgomotului, de mixare in vid sau de reglare manuala a puterii sunt alte optiuni utile care sunt utilizate de cele mai moderne blendere.
- Design si materiale – forma, dimensiunile, capacitatea, stabilitatea si aderenta sunt alte aspecte care pot sa faca diferenta intre un blender mediocru si unul foarte bun. Blenderele mai ieftine vor avea o capacitate mai mica si boluri din plastic care nu vor permite mixarea ingredientelor fierbinti iar cele mai scumpe au o capacitate de pana in 2 litri si vase din Tritan sau sticla termorezistenta care permit procesarea alimentelor fierbinti si reci.
Cele mai bune blendere sunt produse atat de companii cu renume precum Philips, Bosch sau Electrolux dar si de altele mai putin cunoscute precum Kuvings, Oster sau Ozen. Iata care sunt in opinia noastra trei dintre cele mai bune blendere pe care le puteti achizitiona in acest moment:
Daca va doriti un blender puternic si versatil atunci VitaBoost MMMBH4P3W de la Bosch este una din cele mai bune alegeri pe care le puteti face. Acest blender are un motor cu o putere de 1600 W care dezvolta pana la 31.500 de rotatii pe minut care pot fi setate in mai multe trepte in functie de fructele sau legumele pe care le mixati. Vasul are o capacitate de 2 litri si este din Tritan, putand sa fie utilizat si pentru pasarea sau mixarea alimentelor fierbinti iar cele 6 lame din otel inoxidabil asigura o pasare sau maruntire fina si uniforma chiar si in cazul radacinoaselor mai tari. Cele 3 programe automate pentru smoothie, shake-uri si supe, functia turbo/pulse si optiunea de zdrobire a cuburilor de gheata sunt alte avantaje ale acestui blender premium produs de Bosch.
Un alt model blender premium este Oster Versa OBL104X care este produs de compania americana Sunbeam. Blenderul are o putere de 1400 W si pana la 28.000 de rotatii pe minut care asigura o mixare si tocare rapida a diferitelor tipuri de fructe si legume, proaspete sau congelate. Oster Versa OBL104X are angrenaje din metal si lame din otel inoxidabil care au o durata lunga de viata si reusesc sa ofere rezultate excelente atat pentru smoothie-uri si piureuri cat si pentru shake-uri sau bauturi cu gheata. Vasul din Tritan are o capacitate de 1.9 litri si este termorezistent, programul automat pentru supe incalzind ingredientele la 80 de grade Celsius pentru a prepara supe crema direct din ingretiente crude. Cele 3 programe automate, puterea ajustabila si garantia de 7 ani oferita de producator fac din acest blender o alegere excelenta pentru persoanele cu venituri mai mari.
Un blender care ofera un raport excelent calitate/pret este modelul Avance HR3655/00 de la Philips. Blenderul are un motor de 1400 W si pana la 1400 de rotatii pe minut care asigura o procesare fina pentru supe, sosuri sau bauturi. Panoul de control are un buton rotativ pentru selectarea vitezei de procesare si trei butoane pentru functia turbo si cele de maruntire si zdrobire a ghetii. Acest model are un vas din sticla cu capacitate de 2 litri, insa in pachet sunt incluse si doua cani inalte in care va veti putea lua la serviciu smoothie-ul preferat. Stabilitatea buna, materialele de calitate si tehnologiile moderne sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat acest blender prosu de Philips.