Pentru multi oameni, licoarea magica de culoare neagra si cu o aroma inconfundabila, cafeaua, este indispensabila in viata de zi cu zi, ajutandu-i sa se trezeasca dimineata mai usor si sa isi ridice nivelul de energie. Cafeaua macinata are o aroma inconfundabila si aduce multiple beneficii consumatorilor, de la cresterea nivelului de energie, imbunatatirea starii de spirit, stimularea functiilor creierului si pana la cresterea ritmului metabolic si stimularea pierderii in greutate.
Gustul cafelei este influentat de mai multi factori, ce tin de mod de preparare, granulatia cafelei macinate si felul in care au fost prajite si pastrate boabele. Pentru ca persoanele care adora gustul cafelei sa se bucure de toate beneficiile, trebuie sa invete sa aleaga cea mai buna cafea macinata, dar si sa o prepare si sa o depoziteze.
De ce sa alegi cafea macinata?
Studiile arata ca persoanele care consuma cateva cesti de cafea pe zi traiesc mai mult decat cele care o evita cu desavarsire. Cafeaua macinata consumata in timpul unei reuniuni sau a unei intalniri de afaceri stimuleaza capacitatea de concentrare, ajuta consumatorii sa fie atenti la detalii si sa retina subiectele de discutie.
De asemenea, cafeaua macinata consumata intre micul dejun si pranz ajuta la pierderea in greutate stimuland metabolismul si evitand gustarile suplimentare. Inainte de a alege cafeaua macinata, consumatorii trebuie sa fie atenti la locul de provenienta, dar si la data la care a fost prajita cafeaua si ambalata.
Cafea macinata arabica sau robusta? Ce tip alegi si cum influenteaza tara de provenienta gustul licorii?
Cafeaua macinata poate fi gasita in doua formule: arabica si robusta. Cafeaua Arabica este o specie cultivata la mari altitudini, cu un numar dublu de cromozomi fata de Robusta, fiind recoltata in conditii pretentioase si avand o aroma complexa. Gustul este fin, usor acid, nu foate amar.
Cafeaua Robusta, in schimb, este cultivata la altitudini mici si este cea mai ieftina varianta, avand un gust puternic, amar si destul de dur. Tara de provenienta, precum si tipul de prajire a boabelor de cafea influenteaza gustul si aroma licorii. Zonele principale in care se cultiva cafea sunt: America de Sud si America Centrala, Jamaica, Hawaii si Africa.
Tipul de prajire a boabelor de cafea poate fi de tip american (prajirea obisnuita in urma careia se obtine o aroma moderata), francez ( prajirea indelungata pentru obtinerea nuantei maro ciocolatiu si unei arome foarte puternice), italiana (folosita pentru espresso de regula), european si vienez (care reprezinta un amestec intre prajirea puternica si cea moderata).
Recomandari cafea macinata
Unul dintre cele mai cunoscute branduri de cafea, Davidoff ofera consumatorilor posibilitatea de a investi intr-o cafea de buna calitate, cafea macinata de o intensitate echilibrata, necesara consumului zilnic si care poate inspira stilul de viata al omului modern, foarte stresant si dezechilibrat. Cafeaua macinata Davidoff Espresso este insotita si de o cana cadou alba, de tip espresso, necesara consumatorilor.
Acest tip de cafea este special creat pentru momente de rasfat unice ale simturilor, atat pentru consumatorii traditionalisti, cat si progresisti. Secretul acestei cafele consta in imbinarea perfecta a temperaturii cu timpul de prajire. Procesul de prajire traditionala in tambur ofera boabelor de cafea o aroma delicata, un gust caracteristic pentru espresso, iar notele de ciocolata incanta simturile consumatorilor.
Cu un gust energizant si gratios, cafeaua Davidoff poate fi preparata atat la cafetiera, espressor si fierbator, rezultatul fiind o licoare magica, tare, aromata, de buna calitate, un gust intens si o consistenta placuta, cremoasa. Toti consumatorii care doresc sa gaseasca o cafea echilibrata si cu multa aroma, in care pot adauga frisca, lapte, zahar sau chiar rom pentru a prepara diferite sortimente, pot investi in Davidoff Espresso E57.
Cafeaua de specialitate proaspat prajita Columbia Excelso este o selectie excelenta de cafea aromata din boabe Arabica, boabe cultivate in cele mai bogate regiuni producatoare de cafea. Cu un gust echilibrat si o aciditate fina, cafeaua Columbia Excelso este usoara, dulceaga, devenind rapid preferata consumatorilor de cafea. Boabele cresc la o altitudine cuprinsa intre 1200 si 2000 m, este recoltata in lunile septembrie-decembrie, este procesata prin spalare, are o usoara aroma de citrice si se va dovedi alegerea potrivita pentru diminetile agitate.
Excelso este denumirea categoriei folosite pentru cafeaua exportabila columbiana, ceea ce inseamna ca boabele verzi sunt sortate manual pentru a inlatura corpurile straine sau boabele defecte. Tipurile de cafea Excelso au boabe mari si sunt prajite in cantitati mici, in functie de comenzi, astfel incat sa fie proaspete.
Acest tip de cafea se va potrivi pregatirii la cafetiera, espressor, fierbator, dar si la automatele vending cafea. Din cafeaua de specialitate Columbia Excelso se pregatesc specialitati latte, caffe lungo, caffe machiato, chiar si cappucino crema.
Cu o istorie de aproape un secol, brandul de cafea macinata Dallymar ofera consumatorilor cafea de buna calitate, inclusiv produse fara cofeina pentru persoanele care nu pot consuma licoarea magica cofeinizata din diferite motive. Cafeaua Dallymar este atent selectionata, preparata din boabe de buna calitate, prajite si rasnite in conditii profesionale, la temperaturi indicate si cu ajutorul echipamentelor moderne.
Cafeaua Dallymar fara cofeina este plina de savoare si ofera cumparatorilor placerea de a bea cafea. Boabele sunt cultivate la altitudine, sunt atent selectionate, decofeinizate si rafinate pentru pastrarea aromei complete, astfel incat sa poata fi consumata si de femeile gravide, cardiaci sau persoanele a caror sanatate nu le permite sa consume cafea cofeinizata.
Produsul se poate prepara la cafetiera, espressor sau fierbator, are o aroma cremoasa si intensa, unii consumatori nu pot face diferenta intre cafeaua decofeinizata si cea cu cofeina, este un produs excelent care poate fi comandat la un pret decent pentru calitatea pe care o are.