imprimanta laser

Achizitionarea unei imprimante bune nu este o alegere foarte simpla din cauza ofertei foarte variate care exista pe piata. Pentru a alege imprimanta laser potrivita pentru intreaga familie, va trebui sa luati in considerare la ce o veti folosi: pentru printarea documentelor, a proiectelor copiilor sua a unor fotografii si copii dupa documente oficiale.  Imprimantele inkjet sunt mai potrivite pentru printarea fotografiilor, iar cele laser ofera costuri mai reduse pentru printarea unor documente cu mult text.

Imprimantele laser pot fi de doua tipuri:

  • Imprimante monocrome – sunt perfecte pentru printarea documentelor alb-negru avand o viteza de imprimare si un randament mai bun decat cele color
  • Imprimante color – sunt potrivite pentru documentele color insa au un randament mai scazut pentru imprimarea imaginilor in comparatie cu o imprimanta inkjet

 

Iata care sunt cele mai importante caracteristici de care va trebui sa tineti cont pentru a va asigura ca imprimanta laser este de calitate:

  1. Costuri de functionare – pretul de achizitie al unei imprimante este la fel de important ca si costurile de functionare pe care va trebui sa le platiti periodic pentru schimbarea toner-ului. Costul unui toner poate fi la fel de ridicat ca al unei imprimante laser astfel ca va trebui sa verificati de la inceput care sunt costurile consumabilelor. Cei mai multi producatori estimeaza cate pagini poate printa un toner, astfel ca veti putea calcula care este costul de printare per pagina. Comparati acest cost la diferite modele insa luati in considerare si calitatea documentelor printate.
  2. Viteza de printare – viteza de printare se calculeaza in functie de numarul de pagini printate intr-un minut, insa poate varia in functie de complexitatea documentelor sau de tipul de conexiune folosita, unele modele avand optiunea de printare de pe medii de stocare externe precum stick-uri USB.
  3. Imprimante multifunctionale – cele mai multe modele de imprimante laser sunt multifunctionale ceea ce inseamna ca au si un scanner inclus. Veti putea astfel sa scanati fotografii si documente pe care sa le salvati pe calculator in format digital. Copierea documentelor este o alta optiune a unei imprimante multifunctionale, care este o alegere buna daca aveti nevoie periodic sa faceti copii sau sa salvati documentele in format digital.
  4. Rezolutia de printare – in general, cu cat o rezolutie este mai mare cu atat documentul printat va avea o calitate mai buna
  5. Alte caracteristici importante – un port USB sau un slot pentru cardul de memorie poate fi o caracteristica necesara daca doriti sa printati documente de pe stick-uri USB sau poze de pe cardul aparatului foto. Optiunea de printare automata fata-verso, o tava pentru hartie cu capacitate mare sau un software dedicat intuitiv sunt alte caracteristici utile ale unei imprimante laser.

In continuare am selectat trei din cele mai bune imprimante laser disponibile in aceasta perioada:

  1. Imprimanta Laser HP LaserJet Pro M501dn – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

LaserJet Pro M501dn este una din cele mai bune imprimante laser monocrom care poate fi folosita atat acasa cat si intr-un mic birou. Are o viteza excelenta de 43 de pagini pe minut si poate printa formate cuprinse intre A4 si A6. Aceasta imprimanta functioneaza cu doua tipuri de cartusuri care pot printa maximum 9000 de pagini, respectiv 18.000 de pagini, costurile de functionare fiind destul de reduse. Imprimanta dispune de un port USB pentru printarea de pe stick iar aplicatia HP Web Jetadmin este usor de folosit si permite protejarea imprimantei cu parola sau PIN.

  1. Imprimanta Laser HP LaserJet Pro M180N – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Daca doriti o imprimanta multifunctionala laser color, HP LaserJet Pro M180N este una din cele mai bune alegeri pe care le puteti face. Tava are o capacitate de 150 de coli, iar viteza de copiere si printare este de 16 pagini pe minut atat pentru optiunea alb-negru cat si pentru color. Tonerele pot printa pana la 1100 de pagini iar optiunile de conectivitate includ un port USB si conectarea prin Bluetooth. Formatele de printare disponibile include cele clasice precum A4, A5, A6 dar si cel tip carte postala sau envelope.

  1. Imprimanta Laser CANON MF3010 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

O imprimanta multifunctionala buna nu trebuie sa fie foarte mare, iar CANON MF3010 demonstreaza acest lucru. Pe langa functia principala de printare, imprimanta poate copia pana la 18 pagini pe minut si scana documente cu rezolutia maxima de 9600 x 9600 dpi. Tonerul asigura printarea sau copierea a cel mult 1600 de pagini, rezultand un cost foarte mic per pagina. Cele 7 formate de printare din care puteti alege, panoul de control foarte simplu sau portul USB care ofera optiunea de printare de pe stick sunt alte caracteristici ale aceste imprimante excelente produse de Canon.

Click Aici Pentru A Vedea Cea Mai Buna Oferta Pentru Imprimanta Laser

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.