imprimanta laser

Achizitionarea unei imprimante bune nu este o alegere foarte simpla din cauza ofertei foarte variate care exista pe piata. Pentru a alege imprimanta laser potrivita pentru intreaga familie, va trebui sa luati in considerare la ce o veti folosi: pentru printarea documentelor, a proiectelor copiilor sua a unor fotografii si copii dupa documente oficiale.  Imprimantele inkjet sunt mai potrivite pentru printarea fotografiilor, iar cele laser ofera costuri mai reduse pentru printarea unor documente cu mult text.

Imprimantele laser pot fi de doua tipuri:

  • Imprimante monocrome – sunt perfecte pentru printarea documentelor alb-negru avand o viteza de imprimare si un randament mai bun decat cele color
  • Imprimante color – sunt potrivite pentru documentele color insa au un randament mai scazut pentru imprimarea imaginilor in comparatie cu o imprimanta inkjet

 

Iata care sunt cele mai importante caracteristici de care va trebui sa tineti cont pentru a va asigura ca imprimanta laser este de calitate:

  1. Costuri de functionare – pretul de achizitie al unei imprimante este la fel de important ca si costurile de functionare pe care va trebui sa le platiti periodic pentru schimbarea toner-ului. Costul unui toner poate fi la fel de ridicat ca al unei imprimante laser astfel ca va trebui sa verificati de la inceput care sunt costurile consumabilelor. Cei mai multi producatori estimeaza cate pagini poate printa un toner, astfel ca veti putea calcula care este costul de printare per pagina. Comparati acest cost la diferite modele insa luati in considerare si calitatea documentelor printate.
  2. Viteza de printare – viteza de printare se calculeaza in functie de numarul de pagini printate intr-un minut, insa poate varia in functie de complexitatea documentelor sau de tipul de conexiune folosita, unele modele avand optiunea de printare de pe medii de stocare externe precum stick-uri USB.
  3. Imprimante multifunctionale – cele mai multe modele de imprimante laser sunt multifunctionale ceea ce inseamna ca au si un scanner inclus. Veti putea astfel sa scanati fotografii si documente pe care sa le salvati pe calculator in format digital. Copierea documentelor este o alta optiune a unei imprimante multifunctionale, care este o alegere buna daca aveti nevoie periodic sa faceti copii sau sa salvati documentele in format digital.
  4. Rezolutia de printare – in general, cu cat o rezolutie este mai mare cu atat documentul printat va avea o calitate mai buna
  5. Alte caracteristici importante – un port USB sau un slot pentru cardul de memorie poate fi o caracteristica necesara daca doriti sa printati documente de pe stick-uri USB sau poze de pe cardul aparatului foto. Optiunea de printare automata fata-verso, o tava pentru hartie cu capacitate mare sau un software dedicat intuitiv sunt alte caracteristici utile ale unei imprimante laser.

In continuare am selectat cinci din cele mai bune imprimante laser disponibile in aceasta perioada:

1. Imprimanta laser monocrom Xerox Phaser 3020, Wireless, A4 – click aici pentru a cumpara acum!

 

Imprimanta laser monocrom Xerox Phaser 3020

2. Multifunctional laser monocrom Xerox WorkCentre 3025BI, Wireless, A4 – click aici pentru a cumpara acum!

Multifunctional laser monocrom Xerox WorkCentre 3025BI

3. Multifunctional laser monocrom Brother DCP-1622WE, A4 – click aici pentru a cumpara acum!

Multifunctional laser monocrom Brother DCP-1622WE

4. Imprimanta laser monocrom Brother HL-1222WE, A4 – click aici pentru a cumpara acum!

Imprimanta laser monocrom Brother HL-1222WE

5. Imprimanta laser monocrom HP LaserJet Pro M15w, Wireless, A4  – click aici pentru a cumpara acum!

Imprimanta laser monocrom HP LaserJet Pro M15w

Click Aici Pentru A Vedea Cea Mai Buna Oferta Pentru Imprimanta Laser

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.