Activitatea de spalare a vaselor este una neplacuta si consumatoare de timp astfel ca tot mai multe persoane aleg sa achizitioneze o masina de spalat vase. Aceste aparate electrocasnice vor reduce consumul de apa si va vor proteja mainile de actiunile grasimilor si a substantelor de curatare care pot sa usuce excesiv pielea si sa afecteze unghiile. Masinile de spalat vase moderne ofera conditii optime de spalare si uscare a diferitelor tipuri de vase, tacamuri si pahare din sticla si cristal, eliminand necesitatea unui uscator de vase langa chiuveta.

masina de spalat vase

Pentru a achizitiona o masina de spalat vase potrivita pentru nevoile voastre va trebui sa luati in considerare cateva caracteristici importante precum:

  • Tipul de masina de spalat vase – ca si alte aparate electrocasnice de bucatarie, masinile de spalat vase pot sa fie standard, sau incorporabile in mobilierul de bucatarie. Oferta este foarte variata pentru ambele tipuri, astfel ca veti avea de unde alege un model care sa se incadreze in spatiul disponibil din bucatarie dar si in buget.
  • Dimensiuni si capacitate – masinile de spalat vase mai compacte au o capacitate de 5 seturi de vase iar cele mai mari pot sa aiba o capacitate de pana la 15 seturi de vase (un set de vase contine o farfurie pentru cina, una pentru supa, una pentru desert, o ceasca de ceai cu farfurioara, un pahar, un cutit, o furculita, o lingura pentru supa, o lingurita pentru cea si una pentru desert). Latimea masinilor de spalat vase variaza intre 60 si 85 cm, modelele compacte avand o latime mai mica de aproxitativ 45 de cm.
  • Consumul de energie si apa – consumul de energie este incadrat ca si in cazul altor aparate electrocasnice in clasele de eficienta A+++ – D, insa majoritatea modelelor noi sunt incadrate in clasele A+ – A+++. In ceea ce priveste consumul de apa acesta poate varia intre 8 si 12 litri pe ciclu de spalare in functie de capacitatea de incarcare a masinii.
  • Nivelul zgomotului – este comparabil cu nivelul zgomotului de spalare al masinilor de spalat rufe, pentru majoritatea modelelor fiind cuprins intre 40 si 50 dB
  • Programe de spalare – masinile de spalat vase pot avea intre 4 si 12 programe de spalare, cele mai utile fiind programul intensiv pentru vase foarte mudare, programul pentru pahare si portelanuri, programul rapid pentru vase care necesita o spalare usoara, programul Eco pentru economisirea energiei si programul Auto pentru ajustarea automata a consumului in functie de cantitatea de vase.
  • Functii si optiuni – programarea intarziata, blocarea accesului copiilor la meniu, optiunile de extra uscare sau cele de curatare automata sunt unele din cele mai utile functii ale masinilor de spalat vase.

Ca si in cazul altor aparate electrocasnice, exista masini de spalat vase mai ieftine care au o capacitate mai mica si functii de baza dar si modele mai scumpe care utilizeaza cele mai noi tehnologii pentru reducerea consumului de energie si apa sau pentru indepartarea rapida a grasimilor sau a altor resturi de mancare. Pentru a va ajuta, va vom prezenta in continuare cele mai bune 3 masini de spalat vase pe care le veti putea achizitiona de la magazinele de profil din Romania:

  1. Masina de spalat vase incorporabila Bosch SPV66TX01E – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Daca va doriti o masina de spalat vase incorporabila performanta, atunci modelul SPV66TX01E de la Bosch este una din cele mai bune alegeri. Aceasta masina de spalat vase are o capacitate de 10 seturi de vase si un consum foarte redus de energie care este incadrat in cea mai eficienta clasa energetica A+++. Panoul de control are un display digital, insa acest model beneficiaza si de tehnologia TimeLight care afiseaza timpul ramas pana la finalizarea programului pe pardoseala. Cosul superior poate sa fie reglat pe inaltime in functie de necesitati iar senzorul de incarcare va adapta consumul de energie si apa in functie de vasele din masina. Functiile si tehnologiile moderne, nivelul redus al zgomotului si garantia extinsa de 5 ani sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat aceasta masina de spalat vase produsa de Bosch.

  1. Masina de spalat vase Bosch SPS66TI01E – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

O alta masina de spalat standard produsa de Bosch care are specificatii excelente este modelul SPS66TI01E. Acest model are o capacitate de 10 seturi de vase si un design elegant argintiu care ii va permite integrarea facila in bucatariile cu amenajari contemporane si moderne. Un program de spalare standard are un consum de apa de doar 7 litri si un consum de energie de 0.66 kWh care este incadrat in clasa de eficienta energetica A+++. Panoul de control cu display digital permite alegerea usoara a programului de spalare din cele 6 disponibile dar si functiile si optiunile suplimentare precum cea de extra uscare sau de programare intarziata. Nivelul redus al zgomotului, optiunea HygienePlus pentru vasele bebelusilor sau senzorii de ajustare automata a consumului sunt alte avantaje ale acestei masini de spalat vase.

  1. Masina de spalat vase Whirlpool WKFO 3O32 P X – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Whirlpool WKFO 3O32 P X este o masina de spalat vase cu un design modern dar care beneficiaza si de cele mai moderne tehnologii dezvoltate de producatorul american. Acest model are o latime de 60 de cm si o capacitate mare de 14 seturi de vase, fiind potrivit pentru familiile formate din mai multe persoane. Masina de spalat vase dispune de 10 programe de spalare, are un nivel al zgomotului foarte scazut de doar 42 de dB si un consum anual de energie de 237 kWh care este incadrat in clasa de eficienta A+++. Display-ul digital, eficienta excelenta la uscare sau optiunea de incarcare la jumatate sunt alte argumente in favoarea achizitionarii acestei masini de spalat vase comercializate sub brandul Whirlpool.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.