Curatarea caselor trebuie sa includa pe langa aspirare si dezinfectarea suprafetelor dure care pot sa aiba microorganisme care sunt periculoase pentru sanatatea copiilor sau a persoanelor sensibile. Daca aveti un program incarcat care nu va permite sa curatati temeinic toate suprafetele acoperite cu gresie si parchet atunci va puteti achizitiona un mop cu aburi. Aceste aparate incalzesc apa si o transforma in aburi cu inalta presiune care sunt utilizati apoi pentru a curata si dezinfecta podelele intr-un timp foarte scurt. Temperatura ridicata permite eliminarea oricaror bacterii fara sa necesite utilizarea unor substante chimice de curatare care pot avea efecte adverse asupra sanatatii.

Daca aveti animale de companie sau copii mici care se joaca pe covoare si parchet atunci aveti nevoie de un mop cu aburi care poate sa elimine pana la 99.9% dintre bacteriile si alergenii din casa.

Pentru a va asigura ca alegeti un mop cu aburi performant va trebui sa luati in considerare cateva aspecte importante precum:

Mop cu aburi performant

  • Puterea – puterea mopului influenteaza atat nivelul presiunii aburilor cat si perioada de timp pe care trebuie sa o asteptati pana cand veti putea folosi aparatul. Cele mai multe modele au o putere de aproximativ 1000 W iar modelele mai performante depasesc 1500 W.
  • Capacitatea rezervorului de apa – o capacitate mai mare inseamna ca veti putea sa curatati o suprafata mai mare cu o singura alimentare, insa va influenta si greutatea totala a mopului. Alegeti un model cu rezervor detasabil care va fi mai usor de alimentat
  • Timpul de incalzire – asa cum am specificat anterior acest timp depinde de puterea mopului si poate varia de la 30 de secunde pana la 4-5 minute
  • Presiune ajustabila – nu toate mopurile au aceasta optiune care este insa foarte utila pentru a proteja suprafetele mai delicate precum parchetul laminat.
  • Greutate si manevrabilitate – forma ergonomica si greutatea redusa sunt foarte importante pentru asigurarea unei utilizari confortabile a mopului cu abur. Cele mai multe mopuri cu aburi au forme si greutati similare cu aspiratoarele verticale, fiind astfel usor de manevrat si transportat dar si necesitand un spatiu mic pentru depozitare.
  • Filtru anti calcar – previne depunerile de calcar si asigura functionarea corecta a aparatului care va avea o durata de viata mai mare
  • Accesorii – exista numeroare tipuri de accesorii care sunt incluse in pret sau pe care le puteti achizitiona separat. Acestea includ perii pentru covoare, duze pentru scari, suprafete inguste sau greu accesibile, odorizante sau lavete lavabile care vor trebui inlocuite dupa o anumita perioada de timp

Cei mai importanti producatori de mopuri cu aburi sunt Karcher, Polti, Hoover, Dirt Devil sau Concept iar in cele ce urmeaza va vom prezenta trei din cele mai bune modele pe care le puteti achizitiona in aceasta perioada:

  1. Aparat de curatat cu aburi Hoover CAD1700D011 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Daca va doriti un mop cu o putere mare si o manevrabilitate excelenta atunci Hoover CAD1700D011 este una din cele mai bune alegeri pe care le puteti face. Puterea de 1700 W ofera un timp de incalzire de doar 30 de secunde dar si o presiune ridicata a aburului care va indeparta usor bacteriile dar si cele mai dificile pete. In plus, presiunea aburului poate fi setata in trei trepte: low, medium si high permitand si curatarea suprafetelor delicate sau a covoarelor. Cablul de alimentare cu lungime de 7 metri asigura o raza de operare foarte buna iar rezervorul detasabil cu o capacitate de 0.7 litri ofera o autonomie suficienta pentru curatarea pardoselilor dintr-un apartament de dimensiuni medii. Comenzile electrice de pe maner, dimensiunile compacte si cele trei lavete lavabile incluse in pret sunt alte avantaje ale acestui mop cu aburi produs de Hoover.

  1. Aparat de curatat cu aburi Dirt Devil Aqua Clean Steam 2 in 1 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Dirt Devil Aqua Clean Steam este un mop cu aburi performant, care include si un aparat de curatare de mici dimensiuni pe care il veti putea utiliza pentru curatarea bucatariei sau a baii. Puterea de 1600 W permite transformarea rapida a apei in aburi cu temperaturi de pana la 100 de grade Celsius, care vor elimina cu usurinta bacteriile si alergenii de pe suprafetele dure. Pe langa rezervorul de apa de 0.28 litri exista si un rezervor pentru detergent pe care il veti putea utiliza pentru igienizarea si odorizarea gresiei si parchetului din casa. Presiunea ajustabila, numeroasele accesorii incluse in pachet si raportul bun calitate/pret sunt alte avantaje remarcate de clientii care au achizitionat acest mop cu aburi.

  1. Aparat de curatat cu aburi Polti Vaporetto SV420 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Compania italiana Polti are in oferta mai multe aparate de curatat cu abur iar Vaporetto SV420 este unul dintre cele mai bune. Puterea de 1500 W ofera o presiune ridicata a aburilor care se poate regla in functie de suprafata dar si un timp de incazlire de doar 15 secunde. Forma ergonomica si greutatea de doar 2.2 Kg ofera o manevrabilitate excelenta insa autonomia oferita de rezervorul de apa de 0.3 litri este destul de scazuta. Datorita formei si perilor integrati peria poate elimina chiar si cele mai dificile pete de pe orice tip de suprafata, eliminand in acelasi timp pana la 99% dintre microrganismele periculoase pentru sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.