range extender

Chiar daca aveti un abonament de internet de mare viteza, acest fapt nu va garanteaza ca nu veti avea intreruperi atunci cand doriti sa vizionati filme sau sa ascultati muzica de pe plaformele de streaming. Daca routerul wireless nu este suficient de puternic pentru a acoperi toate camerele din apartament sau din casa atunci veti avea nevoie de un range extender. Amplasat intr-o locatie corecta, un range extender va propaga semnalul wireless in toata casa astfel ca va veti putea bucura de viteze excelente de download si upload atat in toate camerele din casa.

 

Totusi daca semnalul Wi-Fi este foarte slab, un range extender nu va va ajuta foarte mult, astfel ca va trebui sa luati in considerare schimbarea routerului, abonamentului sau chiar a furnizorului de internet. Daca v-ati asigurat ca semnalul Wi-Fi este puternic, atunci puteti sa va indreptati atentia asupra catorva aspecte importante in alegerea unui range extender:

  1. Compatibilitatea – un range extender se va putea conecta la un router daca va folosi acelasi standard de transmitere a datelor (IEEE 802.11n sau IEEE 802.11ac), aceeasi banda de frecventa (de 2.4 sau 5 GHz) si acelasi standard de criptare (WPA 2 este cel mai utilizat). Desi pare complicat, cele mai multe dintre range extener-ele moderne sunt compatibile cu majoritatea routerelor si se vor conecta automat la acestea.
  2. Standardul de transmitere a datelor – in ziua de astazi standardul 802.11n este cel mai intalnit si functioneaza atat pe benzi de frecventa de 2.5 GHz cat si pe cele de 5 GHz si ofera viteze de pana la 300 Mbps. Standardul 802.11ac ofera viteze de transmitere de pana la 6 ori mai mari decat standardul precedent insa functioneaza numai pe o banda de frecventa de 5 GHz. Routerele foarte puternice ofera si standardul 802.11ad prin care un range extender poate oferi viteze incredibile de transmitere a datelor de pana la 4Gbps.
  3. Benzile de frecventa – range extenderele single band folosesc aceeasi frencventa de 2.4 GHz atat pentru primirea cat si pentru propagarea semnalului, iar cele dual band folosesc frecvente separate de 2.4 GHz si de 5 GHz. Banda de 5 GHz ofera performante superioare si este mai putin susceptibila sa interfereze cu alte aparate si gadgeturi din casa.
  4. Securitatea – cel mai utilizat standard de criptare a datelor atunci cand vorbim de range extendere este WPA 2 care permite atat securizarea retelei cat si a fiecarei conexiuni separate. Alte standarde de criptare mai putin folosite sunt WPA si WEP.
  5. Antena – exista modele de range extendere care au antena integrata, in timp ce altele au antenele in exterior care pot fi directionate spre anumite spatii. In plus, unele modele pot avea doua sau mai multe antene care vor putea propaga mai bine semnalul Wi-Fi.

In cele de urmeaza va vom prezenta trei din cele mai bune range extendere pe care le puteti achizitiona de la cele mai importante magazine de profil:

  1. Range extender TP-Link RE450 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Daca va doriti un range extender dual band de mici dimensiuni atunci TP-Link RE450 este probabil cea mai buna alegere pe care o puteti face. Acest model are o grosime de doar 37 mm si are un indicator de semal care va indica daca sunteti prea departe de router. Standardul 802.11ac, cele doua benzi de 2.4 GHz si 5 GHz si cele trei antene externe va vor ajuta sa aveti un semnal Wi-Fi puternic si stabil in toata casa. Instalarea facila, portul Ethernet care permite conectarea dispozitivelor cu fir la reteaua wireless si standardele de securitate sunt alte atuuri ale acestui range extender produs de TP-Link.

  1. Range extender Edimax Smart AC750 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Alegerea unui dispozitiv multifunctional care poate fi folosit atat ca un range extender cati si ca punct de acces sau bridge wi-fi este o optiune excelenta, iar unul din cele mai bune astfel de dispozitive este Edimax Smart AC750. Acest model este dual band, foloseste atat tehnologiile Wi-Fi IEEE 802.11ac cat si 802.11n si ofera viteze de transfer de pana la 750 Mbps. Configurarea extenderului este foarte facila iar pentru monitorizarea retelei wireless veti putea utiliza aplicatia EdiRange care se poate instala pe smatphone-uri sau tablete. Smart AC750 beneficiaza de trei antene interne care va ajuta sa extindeti acoperirea retelei Wi-Fi si este compatibil cu routerele care folosesc sisteme de criptare WAP2, WAP si WEP.

  1. Range extender TP-Link TL-WA855RE – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Pentru persoanele care au un buget mai redus, range extender-ul TP-Link TL-WA855RE este una din cele mai bune optiuni. Acest model este single band si are doua antene externe care ii permit propagarea unui semnal puternic chiar si in colturile camerelor. Rata de transfer poate ajunge la 300 Mbps iar portul Ethernet permite conectarea la retaua Wi-Fi a dispozitivelor mai vechi precum televizoare, blue-ray playere sau console de jocuri. Configurarea facila, compatibilitatea cu diferite tipuri de routere si pretul accesibil sunt alte aspecte care garanteaza ca va fi o achizitie pe care nu o veti regreta.

Click Aici Pentru A Vedea Cea Mai Buna Oferta Pentru Range Extender

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.