Samsung UHD OLED

Samsung a dezvaluit marti 22 ianuarie 2019 ca a dezvoltat primul ecran UHD OLED (organic light emitting diode), destinat exclusiv pentru laptop-uri.

Unitatea de productie Samsung Electronics a anuntat intr-un comunicat ca va incepe productia panourilor OLED Ultra HD la jumatatea lunii viitoare pentru formatul de 15,6 inch la o rezolutie de 3840 x 2160 pixeli.

Printre altele, reprezentantii Samsung au mai declarat ca viitoarele ecrane vor avea o rezolutie inalta, un unghi larg de vizionare si lumina albastra redusa. Noul display pentru laptop-uri a indeplinit certificarea DisplayHDR True Black si vine cu un volum de culoare de 1,7 ori mai mare comparativ cu panorile clasice LCD din acelasi spectru de dimensuni, fiind capabil sa afiseze 3,4 milioane de culori, indeplinind gama de culori DCI-P3.

DisplayHDR True Black este o tehnologie care poate reda nuante de negru de pana la 100 de ori mai detaliate decat impune standardul HDR, oferind un contrast apropiat celui perceput de ochiul uman.

Noile display-uri OLED vor fi mai subtiri si mult mai eficiente in zona de consum de energie fata de clasicele ecrane LCD. In acest sens vom vedea si cresteri semnificative de preturi daca este sa comparam un display OLED Ultra HD cu un LCD. Conform unor estimari, noile display-uri vor costa cu aproximativ 50 USD mai mult fata de ecranele LCD, dar sunt guri care indica chiar si o diferenta de 60 USD.

Iata mai jos o declaratie interesanta a managerului de Marketing responsabil cu divizia Samsung Display: „Panoul nostru de 15,6-inch UHD OLED oferă cele mai potrivite soluții de afișare pentru dispozitivele IT cu performanțe remarcabile în HDR, reproducerea fără egal a culorilor și vizibilitatea în aer liber mult îmbunătățită. Nu avem nicio îndoială că noul nostru display OLED va oferi o experiență vizuală mult mai bună utilizatorilor de notebook-uri din întreaga lume”,

Toate acestea vor contribui decisiv in abordarea segmentului premium, conform strategiei propuse de Samsung odata cu lansarea noilor ecrane OLED UHD.

display OLED Ultra HD

 

Ce producatori de laptop-uri vor beneficia de display OLED Ultra HD?

La nivel de zvon se pare ca printre posibilii clienti ai noilor ecrane OLED UHD vor fi:

  • Apple cu – MacBook Pro

  • Lenovo cu – ThinkPad X1 Carbon

  • Dell cu – XPS 13

  • Microsoft cu – Surface Book 2

Din ce observ, niciun model din cele amintite mai sus nu face parte din categoria de gaming, categoria cea mai vizata in vederea implementarii acestui tip de display OLED Ultra HD. Din nefericire, Samsung nu a dat publicitatii nicio inforamtie referitoare la brandurile care vor fi echipate cu noul display, singura remarca fiind aceea ca lista celor interesati cuprinde multe branduri, pe care le vom afla dupa jumatatea lunii viitoare.

Sincer, ma asteptam ca brandurile ce produc laptop-uri de gaming cum ar fi: Asus, Lenovo, Acer, Dell sau MSI sa fi anuntat acest lucru, mai ales prin prisma evenimentului CES 2019.

Probabil ca anul 2019 va aduce o crestere in ceea ce priveste cererea de laptop-uri echipate cu display OLED Ultra HD, tehnologie care aduce imbunatatiri semnificative in vederea continutului de inalta rezolutie in zona de gaming si de ce nu si in zona de design.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.