duminică, iunie 23, 2024
AcasăDiverse(P) În ce situații trebuie să te prezinți cât mai repede la...

(P) În ce situații trebuie să te prezinți cât mai repede la cabinetul de stomatologie?

Sănătatea orală este o componentă esențială a stării generale de sănătate, motiv pentru care oamenii de toate vârstele trebuie să acorde atenție deosebită rutinei de îngrijire a danturii. Neglijarea obiceiurilor simple de întreținere a sănătății orale și amânarea repetată a vizitelor la medicul dentist pot duce la apariția unor urgențe stomatologice. Problemele dentare trebuie tratate în stadiu incipient pentru a evita agravarea lor și necesitatea ulterioară de a apela la tratamente costisitoare.

Când vine vorba despre urgențe stomatologice, singurele care nu pot fi evitate sunt traumatismele care apar în urma unui accident, cum ar fi o căzătură ce duce la spargerea sau pierderea dintelui. În schimb, problemele precum cariile dentare sau parodontoza sunt cazuri ce pot fi prevenite prin îngrijirea corectă a danturii.

În continuare, vor fi prezentate câteva dintre semnele unei urgențe stomatologice. În prezența acestora, se recomandă efectuarea cât mai rapidă a unei programări la un cabinet de stomatologie din apropiere. Pentru persoanele care locuiesc în Capitală și vor să apeleze la un cabinet ce preia urgențe stomatologice în sectorul 5, Twin Dent este o opțiune de luat în calcul.

1. Dureri dentare insuportabile

Durerea severă și chiar insuportabilă de dinți este poate cel mai frecvent motiv pentru care oamenii se prezintă la urgențe stomatologice. Dacă la mijloc este o infecție, durerea și disconfortul nu pot fi întotdeauna ameliorate prin folosirea calmantelor. De multe ori, pastilele funcționează pentru o scurtă perioadă de timp, după care durerea revine. Când disconfortul este constant, programarea la stomatolog nu mai suportă amânare. Medicul stomatolog va depista cauza durerii și va efectua un tratament adecvat în timp util;

2. Sângerări abundente în timpul periajului dentar

Multe persoane se confruntă cu sângerări în timpul periajului sau la folosirea aței dentare. Acesta e un semn de boală gingivală, care se manifestă prin sensibilitatea gingiilor și sângerarea lor. Parodontita este o afecțiune gingivală pentru care este nevoie de inițierea cât mai rapidă a tratamentului. În caz contrar, pacientul va experimenta deteriorarea țesuturilor gingivale și în cele din urmă, pierderea unuia sau mai multor dinți;

3. Abces dentar

Abcesul dentar este o infecție localizată la nivelul rădăcinii unui dinte, ce poate apărea din cauza unei carii netratate sau a bolii gingivale. Această infecție bacteriană este dureroasă și impune curățarea cât mai rapidă a zonei afectate, adică a pungii dureroase de infecție. Tratamentul se face prin incizie și drenaj, care trebuie efectuate numai de către un specialist cu instrumente adecvate. Dacă punga de puroi se sparge singură, există riscul ca infecția să se răspândească în maxilar.

Acestea sunt câteva dintre situațiile care impun vizita urgentă la cabinetul medicului stomatolog. TwinDent.ro este una dintre clinicile unde se poate face programare în regim de urgență pentru diferite probleme dentare.

La durerea severă de dinți, sângerările abundente și abcesul dentar, se mai adaugă și fractura dentară, umflarea feței și a unor zone din cavitatea bucală pe lista de semne ale unei urgențe stomatologice. Este important ca aceasta să fie recunoscută rapid și urmată de vizita la medicul dentist pentru a beneficia de tratamente adecvate.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -

Most Popular