ps 4

CES 2019 este un bun prilej pentru orice producator sa isi prezinte sau sa isi lanseze noi echipamente sau servicii, dar si pentru anuntarea de rezultate financiare sau de vanzari.

PlayStation 4

Zilele acestea la CES, Sony a anuntat ca a vandut aproape 100 de milioane de console PlayStation 4, mai exact 91.6 milioane de la lansarea din 2013 si pana la finele anului 2018. In cei cinci ani Sony a reusit sa vanda un numar record de echipamente in ciuda faptului ca nu a mai scos niciun model nou in aceasta perioada.

Un exemplu concret de vanzari record este chiar perioada de sarbatori de iarna ce tocmai a trecut. In intervalul 19 Noiembrie – 31 Decembrie 2018, Sony a vandut nu mai putin de 5.6 milioane de console PlayStation 4 la nivel global, in conditiile in care pe tot parcursul anului 2018 au fost vandute un total de 18 milioane de unitati in toata lumea.

In ciuda faptului ca aceste cifre arata foarte bine, estimarea SONY indica undeva la putin peste 20 milioane de unitati vandute pentru anul 2018, insa dupa parerea mea nu sunt rezultate tocmai slabe avand in vedere faptul ca PlayStation 4 este o consola ce se vinde de cinci ani fara a mai scoate ceva nou.

La aceste cifre nu au fost insa puse la socoteala jocurile dezvoltate de SONY, accesoriile hardware (controller, casti, accesorii VR, telecomenzi etc.), sau consolele portabile PSP. Tot la CES 2019, Sony a anuntat si rezultatele vanzarilor de jocuri pentru consolele PS4, care nu sunt deloc slabe.

Click aici pentru a comanda PlayStation 4 la cel mai bun pret!

In prezentarea de la CES, John Kodera, presedintele si CEO Sony Interactive Entertainment a insistat in zona de rezultate financiare si apoi si-a indreptat atentia catre zona de online membership.

Asadar, in zona de jocuri pentru cosola PS4, numai de sarbatori au fost vandute pese 50 de milioane de titluri de jocuri video care au fost adaugate la cele 864 milioane, totalul de jocuri vandute pentru anul 2018. Spider-Man, jocul dezvoltat de studiourile Marvel, este dat ca exemplu pentru vanzarile record de sarbatori. Nu mai putin de 9 milioane de copii au fost vandute in perioada Septembrie-Noiembrie 2018. Rezultatele sunt remarcabile avand in vedere faptul ca a fost anuntat si numarul total de utilizatori activi in reteaua PlayStation Network, care ajungea la 90 de miloane la sfarsitul lunii Noiembrie 2018, cu peste 10 milioane mai multi fata de luna Mai a aceluiasi an.

Fara indoiala, succesul vanzarilor ridicate de console PS4 din perioada sarbatorilor de iarna este datorat in egala masura ofertei de Black Friday si a ofertei exclusive PlayStation 4 Slim Bundel + Spider-Man, la un pret de doar 199 dolari.

Cu toate acestea, se pare ca marea intrebare a momentului se refera la cand va fi lansat PlayStation 5, iar presa de specialitate asteapta de la reprezentatii SONY un anunt oficial in acest sens chiar la CES2019, chiar daca majoritatea apropiatilor Sony spun ca cel mai probabil vom afla vesti despre viitoarea consola in semestrul 3 al acestui an.

La final nu putem decat sa ii felicitam pe cei de la SONY pentru rezultatele si cifrele atinse pana acum si sa le dorim succes in continuare.

Click aici pentru a comanda PlayStation 4 la cel mai bun pret!

PlayStation 4

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.