aparate de aer conditionat cu inverter

Aparatele de aer conditionat sunt folosite pentru a mentine temperaturile scazute in spatiile interioare pe timpul anotimpurilor cu vreme calduroasa. Principiul de functionare al acestor aparate este foarte simplu: cand aparatul de aer conditionat este pornit, aerul este atras in unitatea interioara unde este racit de catre agentul frigorific iar o parte din umiditatea acestuia este eliminata in exterior.

Daca aparatele de aer conditionat clasice folosesc compresoare care functioneaza pana cand ating temperatura setata dupa care se opresc, cele care folosesc tehnologia inverter sunt mult mai eficiente si au un consum mult mai redus de energie. Un compresor care foloseste tehnologia inverter va functiona la capacitate maxima pana cand va reduce temperatura la nivelul dorit, dupa care va continua sa functioneze la o intensitate mai redusa pentru a mentine temperatura la acel nivel. Un aparat de aer conditionat care utilizeaza tehnologia inverter va avea deci un consum mai redus de energie cu pana la 30% in comparatie cu un aparat de aer conditionat clasic dar va avea si un nivel de zgomot mult mai scazut care va permite utilizarea acestuia inclusiv pe timpul noptii.

 

Recomandare Aer Conditionat Inverter

Pentru a fi siguri ca veti alege un face alegerea protrivita, iata criteriile de care trebuie sa tineti cont intr-o recomandare aer conditionat inverter, potrivit pentru apartamentul sau casa voastra:

  1. Capacitatea de racire – pentru a afla ce cepacitate de racire trebuie sa aiba aerul conditionat va trebui sa luati in considerare suprafata camerei in care il veti instalata. Aceasta capacitate se masoara in BTU (British Thermal Units) si va trebui sa fie de aproximativ 12.000 BTU pentru o incapere de 30-35 metri patrati, 14.000 BTU pentru o camera de 40-45 metri patrati si de aproximativ 18.000 BTU pentru un spatiu de 45-50 de metri patrati.
  2. Eficienta energetica – un aparat de aer conditionat poate sa aduca cresteri semnificative la facturile de energie electrica astfel ca ar fi bine sa alegeti un model eficient cu un consum cat mai redus. Aceste informatii le puteti afla atat din clasa de eficienta energetica la racire cat si din valorile a doi coeficienti: SEER (Coeficient randament sezonier la racire) si EER (Coeficient randament la racire). Cu cat cele doua coeficiente sunt mai ridicate cu atat aparatele de aer conditionat sunt mai eficiente.
  3. Nivelul de zgomot – luati in considerare atat zgomotul unitatii interne care ar trebui sa aiba o valoare cat mai mica pentru a putea fi folosita si pe timpul noptii cat si a unitatii externe care ar putea sa deranjeze daca este montata in apropierea geamurilor de la dormitoare.
  4. Functii si optiuni – o telecomada cu meniu simplu si usor de utilizat este de dorit insa aparatele moderne ofera si optiunea controlarii prin intermediul unei aplicatii instalate pe smartphone. Functia de dezumidificare a aerului, programele silentioase pentru noapte sau filtrele eficiente care retin praful, bacteriile si alergenii din aer sunt alte cateva specificatii pe care ar trebui sa le aiba un aparat de aer conditionat bun.
  5. Producatori si garantie – cei mai importanti producatori de aparate de aer conditionat sunt companiile japoneze Daikin, Mitsubishi Electric sau Panasonic insa astfel de aparate fiabile sunt produse si de catre Whirlpool, Samsung, Carrier, Gree sau Star-Light. Garantia standard este de 24 de luni, insa periodic exista promotii in care perioada de garantie este extinsa la 4 sau 5 ani.

In cele ce urmeaza va vom prezenta 5 din cele mai bune aparate de aer conditionat care sunt disponibile si la cele mai importante magazine de profil din Romania:

  1. Aparat de aer conditionat Star-Light 18000 BTU Wi-Fi, Clasa A++ – click aici pentru a vedea cel mai bun pret!

  2. Aparat de aer conditionat TESLA TA36FFML-1232IAPC, 12000 BTU, Clasa A++ – click aici pentru a vedea cel mai bun pret!

  3. Aparat de aer conditionat LG Standard 9000 BTU, Clasa A++ – click a vedea cel mai bun pret!

  4. Aparat de aer conditionat Heinner Obsidian 12000 BTU Wi-Fi, Clasa A+++ – click aici pentru a vedea cel mai bun pret!

  5. Aparat de aer conditionat Samsung Cebu 24000 BTU Wi-Fi, Clasa A++ – click aici pentru a vedea cel mai bun pret!

Click Aici Pentru A Vedea Cea Mai Buna Oferta Pentru Aparat de Aer Conditionat Inverter

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.