Top baterii auto

Masinile moderne folosesc din ce in ce mai multe gadgeturi si tehnologii care consuma energie astfel ca este foarte important sa alegeti o baterie auto de calitate. In plus, desi nu este o componenta importanta a unei masini, bateria furnizeaza energia necesara pentru pornirea motorului fara de care autoturismul nu va putea functiona. Durata de viata a unei baterii poate sa varieze intre 2 si 5 ani insa bateriile auto ar trebui achizitionate in cel mult 6 luni de cand au fost produse, deoarece isi vor putea pierde din proprietati chiar si atunci cand sunt depozitate. Bateriile premium sunt mai scumpe insa vor putea sa porneasca motorul chiar daca sunt aproape descarcate dar si sa reziste perioade mai lungi de timp la niveluri de incarcare mai reduse.

 

Pentru a va asigura ca ati ales o baterie potrivita pentru masina voastra va trebui sa tineti cont de cateva  caracteristici importante precum:

– Dimensiunile – pentru a va asigura ca bateria achizitonata se va putea instala in masina va trebui sa verificati dimensiunile in cartea autovehiculului. De obicei bateriile auto au o latime de 175 mm si doua variante de inaltime: 175 si 190 mm, singura variabila fiind lungimea acestora.

– Capacitatea sau amperajul – si pentru aceasta caracteristica va trebui sa consultati manualul autoturismului pentru a verifica valoarea care sa masoara in amperi pe ora. Nu este recomandat sa alegeti o baterie care depaseste cu mai mult de 30% valoarea specificata in manual.

– Tensiunea – pentru masinile mici, bateria ideala va avea o tensiune de 12 V, in timp ce pentru SUV-uri si autovehicule utilitare veti avea nevoie de o baterie cu o tensiune de 24 V.

– Curentul de pornire la rece – acest aspect depinde de combustibilul cu care este alimentata masina dar si de capacitatea cilindrica a motorului care se masoara in centimetri cubi. Pentru motoarele pe benzina veti avea nevoie de o baterie cu un curent de pornire de cel 750 amperi, iar pentru motoarele diesel valoarea curentului poate sa varieze intre 400 si 580 amperi.

– Producatorul – cei mai importanti producatori europeni sunt Bosch, Varta si Tudor, iar cele mai importante marci autohtone sunt Rombat, Macht sau Foton.

Pentru a va ajuta sa faceti o alegere buna, in continuare va vom prezenta 5 din cele mai bune baterii auto care sunt disponibile la magazinele de profil:

  1. Baterie auto Bosch S5 77 Ah 0092S50080 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Producatorul german Bosch este recunoscut pentru fiabilitatea produselor sale, acest aspect fiind valabil si pentru bateriile auto. Bosch S5 0092S50080 este o baterie potrivita pentru autoturismele alimentate cu benzina deoarece are un curent de pornire la rece de 780 A. Dimensiunile bateriei sunt de 278 x 175 x 190 mm iar tensiunea este de 12 V, fiind perfecta pentru autoturismele mai mici care sunt utilizate in special in mediul urban. Capacitatea de 77 Ah indica o fiabilitate excelenta, acest model reusind sa furnizeze si energia necesara gadget-urilor si consumatorilor suplimentari utilizati in masina. Durata mare de viata a bateriei este asigurata de aliajul de argint, garantia oferita de producator fiind de 24 de luni.

  1. Baterie auto Tudor High-Tech 77 Ah TA770 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Daca va doriti o baterie cu o durata lunga de viata atunci Tudor High-Tech 77 Ah TA770 este una din cele mai bune alegeri pe care le puteti face. Acest model foloseste aditivi de carbon pentru o incarcare mai rapida si un curent de pornire la rece de 760 A care asigura pornirea rapida a motorului chiar si in anotimpurile cand temperaturile sunt negative. Bateria are o tensiune de 12 V si este destinata masinilor cu un motor diesel standard sau unul mai puternic pe benzina care circula cu predilectie prin oras.  Dimensiunile bateriei sunt de 278 x 175 x 190 mm iar capacul termo-sudat cu maner permite transportul in sigurata fara riscul scurgerii acidului.

  1. Baterie auto Varta Silver 77Ah 577400078 E44 – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Varta este unul din cei mai cusnocuti producatori de baterii auto, care ofera un raport excelent calitate pret. Silver 77AH 577400078 E44 este o bateria cu dimensiuni de 278 x 175 x 190 mm si o incarcare extrem de rapida, fiind una din cele mai fiabile baterii de pe piata. Acest model are o capacitate de 77 Ah fiind potrivit pentru autoturismele mici, puterea de pornire la rece de 780 A garantand functionarea si in conditiile unor temperaturi negative. Varta Silver 77AH 577400078 E44 are o tensiune de 12 V, o polaritate care respecta standardele europene si poate fi achizitionat la un pret accesibil, astfel ca va putea fi o  alegere buna si pentru persoanele cu un buget mai redus.

  1. Baterie auto Varta Blue 60 Ah 560408054 D24– Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Un alt model care asigura un flux foarte bun de curent este bateria Blue 60AH 560408054 D24 produsa de Varta. Acest acumulator este potrivit pentru autoturismele de mica capacitate cu motoare diesel, fapt confirmat de tensiunea de 12 V si de curentul de pornire la rece de 540 A. Bateria foloseste tehnologia PowerFrame patentata de Varta care asigura o conductivitate optima, o incarcare rapida si o rezistenta foarte buna la coroziune. Capacitatea moderata de 60 Ah, intretinerea minima si pretul excelent sunt alte atuuri ale acestei baterii produse de Varta.

  1. Baterie auto Rombat Cyclon L2 55Ah 12V – Click Aici Pentru A Vedea Cel Mai Bun Pret!

Daca aveti un autoturism de mici dimensiuni care nu are foarte multi consumatori atunci puteti achizitona o baterie ieftina precum modelul Cyclon L2 55Ah 12V al producatorului autohton Rombat. Dimensiunile acestei baterii sunt de 242 x 175 x 190 mm iar polaritatea este standard – dreapta pozitiv. Curentul de pornire la rece este de 450 A astfel ca veti putea sa porniti o masina pe benzina usor chiar si pe timpul iernilor mai geroase. Capacitatea de 55 Ah si grilele din aliaj de calciu si plumb asigura un consum redus de apa distilata ceea ce reduce si efectul de autodescarcare. Daca luam in considerare si pretul foarte redus putem spune ca Rombat Cyclon L2 55Ah 12V este una din cele mai bune baterii auto pentru masinile mici.

Click Aici Pentru A Vedea Cea Mai Buna Oferta Pentru Baterii Auto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.