Computerul a devenit elementul esential in existenta noastra. Fie ca este vorba despre rezervarea unui bilet de avion, de elaborarea unor documente , sau pur si simplu de plata unor facturi, toate acestea necesita existenta unui calculator. Astazi va vom prezenta cateva calculatoare ieftine, cu un raport calitate / pret excelent.

Desi decalajul tehnic intre laptopuri si desktopuri s-a redus in ultimul timp, sistemele de tip desktop continua sa ofere (la acelasi pret ca al unui laptop) performante mai avansate din punct de vedere tehnic.

Mai jos va prezentam un top al celor mai bune calculatoare ieftine :

calculatoare ieftine

PC Lenovo IdeaCentre 300S-11 IBR MT

Este unul dintre calculatoarele ce beneficiaza de o putere mare de calcul, de o placa video exceptionala si un un hard disk rapid.

Inzestrat cu un procesor Intel Pentium la 1600 MHz cu patru nuclee (ce poate fi urcat cu usurinta pana la 2640 MHz), calculatorul se descurca de minune chiar si atunci cand rulam concomitent mai multe aplicatii sau editam fisiere grafice de mici dimensiuni.

Memoria RAM este de 4 GB de tip DDR3. Desi pare insuficienta, memoria este rapida (avand o frecventa de 1600 MHz) si poate sustine o sesiune de browsing prelungita sau sa ruleze un joc de generatie noua.

Hard diskul are 500 GB si ne ofera suficient spatiu de stocare atat pentru documentele sau pozele personale, cat si pentru filme, muzica sau jocuri. Viteza HDD-ului este de 7200 rotatii pe minut, ceea ce inseamna ca transferul de date se va realiza cu usurinta , iar calculatorul se va deschide foarte repede.

Unitatea optica este de tip DVD /-RW, iar placa de sunet este integrata.

Placa video nVidia GeForce GT720 face parte dintre cele noi produse si permite rularea fara probleme a filmelor HD si a celor mai noi generatii de jocuri.

Conectica este formata din 3 iesiri audio jack, 1 port VGA, 1 port HDMI, 4 porturi USB 2.0 si 2 porturi USB 3.0

Calculatorul vine fara sistem de operare, este echipat doar cu varianta FreeDos.

Desktop Serioux Classic P3

Este un sistem ce beneficiaza de un procesor Intel Pentium G4400 cu doua nuclee, iar frecventa este de 3300 MHz, ce ofera suficienta putere pentru o folosire intensiva a calculatorului.

Placa de baza este una dintre cele mai moderne, ce are integrate placa de retea si pe cea de sunet (un Realtek ALC887 ce ne ofera un sunet puternic si foarte clar).

Chiar daca pretul este ceva mai mare, sistemul are in dotarea standard nu mai putin de 8 GB memorie RAM (de tip DDR4 la o frecventa de 2400 MHz)) si doua sloturi de memorie. Aceasta inseamna ca la expirarea perioadei de garantie mai pot fi adaugati fara probleme inca 8 GB RAM.

Astfel echipat, calculatorul ne ofera un boost de putere unde se pot rula fara probleme multiple aplicatii multimedia, jocuri de ultima generatie, iar editarea fisierelor video sau grafice de mari dimensiuni va fi o adevarata placere.

Unitatea principala de stocare este un HDD de 1 TB cu o viteza de 7200 rpm, iar interfata este SATA3. Se pot stoca fara sa ne facem griji fisierele personale, filme la calitate HD, muzica si jocuri, iar viteza de transfer este exceptionala.

Unitatea optica este simpla si rezistenta, de tip DVD /-RW.

Conectica este exceptionala, ceea ce face sistemul potrivit ca si hub multimedia. Astfel, se pot regasi 2 posturi PS/2, 1 port DVI-D, 1 port D-SUB, 1 port RJ-45, 3 porturi audio, 4 porturi USB 2.0 si 2 porturi USB 3.0.

Desktop-ul vine insotit de mouse si tastatura, dar fara sistem de operare, ce va trebui instalat ulterior.

ITGalaxy Office Plus

Echipat cu un procesor Intel Celeron Dual Core cu o frecventa de 2800 MHz, acest computer este potrivit pentru aplicatiile Office, browsing, mail si pentru prelucrare grafica a fisierelor de mici dimensiuni.

Placa de baza este solida si fiabila si are integrate placa de retea si pe cea de sunet.

Memoria RAM de 4 GB (DDR4) ne asigura o functionare fara probleme a computerului, fara riscul de a se bloca atunci cand folosim mai multe aplicatii. In plus, deoarece este o memorie rapida, paginile de internet sau restul aplicatiilor se vor incarca foarte repede.

Unitatea de stocare (HDD-ul) are 500 GB si beneficiaza de o interfata SATA III. Capacitatea de stocare este suficienta pentru documentele personale, dar nu permite stocarea de multe filme la rezolutie mare.

Unitatea optica DVD-RW 24X este fiabila si robusta, dar viteza de scriere este destul de redusa.

Sistemul nu necesita un spatiu mare de depozitare (este de tip Middle Tower) si poate fi pozitionat si in cele mai inguste spatii.

Sistemul are in componenta mouse si tastatura, dar nu este insotit de sistem de operare.

PC Serioux SRX-5949088505746

Ultimul in top 4 calculatoare ieftine, desktop-ul Serioux este o alternativa competitiva la sistemele echipate cu procesoare Intel.

Avand un procesor AMD A6-6400K cu o frecventa de 3900 MHz (cu posibilitate de overclocking de pana la 4100 MHz), sistemul este foarte stabil si poate fi folosit fara probleme pentru a rula orice aplicatie.

Placa de baza este simpla si robusta, si dispune de nu mai putin de trei sloturi suplimentare: un PCI Expres 3.0 x 16, un PCI Expres x 1 si 1 PCI.

Pe placa de baza sunt integrate placa de retea, placa de sunet si placa video, insa arhitectura sistemului partajeaza foarte bine resursele intre aceste componente.

Cei 8 GB RAM DDR3 la 1600 MHZ ne ofera siguranta de a rula foarte multe aplicatii simultan fara a avea grija ca sistemul s-ar putea bloca.

Unitatea optica este simpla, de tip DVD RW si este insotita de un hard disk cu o capacitate de stocare excelenta, de 1 GB.

Carcasa Delux Mid Tower are un design venit parca din viitor. Butonul de pornire situat in partea stanga este metalic si este usor de accesat, este vizibil si noaptea (este incercuit de un led de forma circulara), iar culoarea neagra ii confera o silueta agresiva si placuta.

Conectica este formata din patru porturi USB (2-USB 2.0 si 2-USB 3.0), 3 jackuri audio de 3,5 mm, 1 port RJ-45 LAN, un port VGA si doua porturi PS/2.

Sistemul are in echiparea initiala si o varianta gratuita de FreeDos.

Click aici pentru a vedea Oferta Pret Calculatoare Ieftine